Ronaldinho povzročil pravo evforijo

Foto: Žurnal24 Ronaldinho je v lombardijsko prestolnico prispel dobre volje. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Brazilskega nogometnega superzvezdnika je ob prihodu na letališče v Milano pričakalo kar 4000 navijačev, v eni sami uri pa je milanski klub prodal kar 3000 sezonskih vstopnic.
Oglej si celoten članek
 
 

Pred leti je že bil najboljši nogometaš na svetu, pri Milanu pa se bomo potrudili, da bo ponovno našel svojo staro formo in ponovno postal najboljši.

Carlo Ancelotti

 
Milano je dočakal prihod brazilskega superzvezdnika Ronaldinha , ki je v zgodnjih dopoldanskih urah prispel na letališče Malpensa . Nekdanjega nogometaša Barcelone je pričakalo kar 4000 navijačev , Ronaldinho pa bo v prihodnjih dneh uredil še zadnje podrobnosti in nato v soju žarometov uradno podpisal triletno pogodbo z Milanom. Trener Milana Carlo Ancelotti je nadvse zadovoljen z letošnjim "mercatom", saj je Milan povsem osvežil ekipo: poleg Ronaldinha so se namreč na San Siro preselili tudi Francoz Mathieu Flamini , italijanski reprezentant Gianluca Zambrotta (tudi on je prispel iz Barcelone), vrnil pa se je tudi lani najboljši strelec Serie A Marco Borriello .

Ronaldinha je na letališču pričakalo kar 3000 navijačev. © Reuters

 
"Klub je vložil veliko napora in kupil nekaj res fantastičnih igralcev. S temi igralci bi morali biti konkurenčni na vseh frontah. Ronaldinho bo vnesel veliko entuziazma med navijači in to je ob začetku sezone zelo dobrodošlo. Pred leti je že bil najboljši nogometaš na svetu, pri Milanu pa se bomo potrudili, da bo ponovno našel svojo staro formo in ponovno postal najboljši," je povedal Ancelotti. V Milanu vlada prava nogometna evforija – po objavi novice o prestopu Ronaldinha iz Barcelone v Milan je italijanski klub v eni sami uri prodal kar 3000 sezonskih vstopnic !

Ob prihodu na letališče je spregovorila tudi osrednja zvezda zadnjih dni. Ronaldinho je v pogovoru za televizijsko postajo AC Milana povedal, da so se mu uresničile želje. "Zelo sem vesel in po dolgem času sem tukaj. Presrečen sem, ker sem postal nogometaš Milana, in upam, da bom navijačem prinesel veliko veselja. Lahko potrdim, da sem si prestopa v Milan zelo želel. Veseli me, ker je tukaj veliko Brazilcev, vendar pa za Milan igra še ogromno izjemnih nogometašev," je povedal Ronaldinho.

 

Preberite še ...

Dinho sprejel ponudbo Milana
Med Londonom, Milanom in Barcelono

Svetovni nogometaš leta 2004 in 2005 se je sicer pogovarjal tudi z angleškim Manchester Cityjem , ki je za njegovo znanje nazadnje ponujal 32 milijonov evrov, vendar pa je Ronaldinho ves čas poudarjal, da želi v Italijo. Novi trener Barce Josep Guardiola je ob nastopu funkcije dejal, da na usluge "smejočega Brazilca" v prihodnje ne bo računal. Razlog za to naj bi bile slabe predstave v zadnjem obdobju in nočni izleti na lepše. Ronaldinho je v Barceloni igral od leta 2003 in z ekipo dvakrat osvojil naslov španskih prvakov (2005/2006), leta 2006 pa je s katalonskim klubom osvojil tudi Ligo prvakov.

Bo Adebayor zamenjal Ronaldinha? © AFP

 
Barcelonin športni direktor Txiki Begiristain je prestop pospremil z besedami: "Igralec je prestopil tja, kamor si je želel. Hotel je igrati v Milanu."  Celo tako močno, da se je za to odpovedal delu svoje plače. Član Arsenala Emmanuel Adebayor , za katerega sta se borila tako Milan kot Barcelona, se zdaj zdi bližje katalonskemu klubu, saj so Milančani zatrdili, da bodo pripeljali le enega izmed omenjenih nogometašev. "Milan je z Ronaldinhom končal z nakupi. Zdaj je le še odprto vprašanje, kje bodo svoje kariere nadaljevali Dario Šimić, Alberto Palloschi in Ignazio Abate," je povedal podpredsednik Milana Adriano Galliani . Brazilčev novi klub je ob prestopu sporočil, da bo Ronaldinho avgusta lahko zaigral za brazilsko reprezentanco na olimpijskih igrah v Pekingu. "Spoštujemo njegovo odločitev, ki jo je sprejel pred prestopom. Če bi že prej postal član rdeče-črnih, ne bi šel v Peking, ker pa bo šele ta teden postal naš, ga bomo spustili," je še povedal Galliani. Trener Carlo Ancelotti je dejal, da želi Ronaldihna skupaj s Kakajem na položaju za obema napadalcema v tako imenovani postavitvi božičnega drevesca.

Aleksander Hleb: iz enega velikana v drugega © AFP

 
 
 

Barcelona je res nekaj posebnega. Ljubim ta klub. Dal bom vse od sebe in tukaj želim osvojiti vse.

Aleksander Hleb

 
Hleb v Barcelono
Beloruski reprezentant Aleksander Hleb je zamenjal klubske barve. Iz Arsenala se bo preselil na Nou Camp . V Barceloni se veselijo njegove vsestranskosti, saj mu gre dobro igra tako z levo kot z desno nogo. Hleb bo postal drugi igralec iz nekdanje Sovjetske zveze oziroma prvi Belorus, ki bo oblekel majico katalonskega velikana. 27-letnik, ki je v svoji karieri igral tudi za Stuttgart , bo v Barceloni ostal štiri leta. Barcelona bo za 27-letnega Belorusa, ki je bil v letošnji sezoni eden najboljših igralcev Arsenala v angleškem prvenstvu, plačala nekaj manj kot 20 milijonov evrov odškodnine, Hleb pa je ob prihodu v Katalonijo že razkril svoje načrte. "Barcelona je res nekaj posebnega. Ljubim ta klub. Dal bom vse od sebe in tukaj želim osvojiti vse. Govoril sem s trenerjem Josepom Guardiolo in vedel sem, da me želi imeti tukaj. Ne bi želel veliko govoriti o sebi. Govoril bom s svojimi igrami, le-te pa naj kar ocenjujejo drugi," je povedal Hleb, ki naj bi bil navijačem predstavljen že v večernih urah.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.