Rogličev sotekmovalec suspendiran vsaj do konca sezone

Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski
Nizozemski kolesarski as je že zaključil s kolesarsko sezono 2020, posledice pa bodo morda še hujše...
Oglej si celoten članek

Ekipa slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča, Jumbo-Visma, je potrdila, da izjemni nizozemski sprinter Dylan Groenewegen ne bo več nastopil v sezoni 2020.

Po poročanju nizozemskih medijev naj bi športni direktor Arthur van Dongen tekom dirke BinckBank potrdil, da Groenewegen v letu 2020 ne bo več nastopil, saj še vedno čaka odločitev disciplinske komisije Mednarodne kolesarske zveze v povezavi s povzročitvijo grozljive nesreče na Dirki po Poljski, ko bi Fabio Jakobsen iz ekipe Deceuninck Quick Step skorajda podlegel poškodbam.

Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski

Mladi Nizozemec je pristal v umetni komi, zdravniki pa so se več dni celo borili za njegovo življenje. Prestal je 5-urno operacijo, tekom katere je prejel 150 šivov, s katero so popravili njegovo čeljust, izgubil pa je vse razen enega zoba. Teden dni po operaciji je bil v stanju vrniti se na Nizozemsko, kjer še vedno zdravi svoje poškodbe.

O obupu v ekipi Sepp Kuss o prebolevanju poraza: "Primož nas je dvignil iz brezna"

Do incidenta je prišlo, ko sta se oba kolesarja v ciljnem sprintu otvoritvene etape Dirke po Poljski udarila za zmago, Groenewegen pa je v obupanem poizkusu, da zaustavi hitrejšega Jakobsena, spremenil smer svoje vožnje ter 24-letnika stisnil ob ograjo.

Mladi Nizozemec je tako poletel preko nje, priletel v enega izmed sodnikov ter se zabil v ciljni steber, medtem ko ga je počena ograja še grdo porezala po obrazu.

Foto: Profimedia Dylan Groenewegen, nesreča Dirka po Poljski

Padel je tudi Groenewegen, ki je utrpel zlom ključnice, a ga je bolj kot poškodba zlomilo dejstvo, da je zakrivil grozljivo nesrečo, ki bi lahko bila celo usodna za njegovega mladega rojaka. Rogličev sotekmovalec se je moral spoprijeti tudi s številnimi obtožbami na svoj račun s strani drugih tekmovalcev, vodja ekipe Deceuninck Quick Step Patrick Lefevre pa mu je obljubil celo civilno tožbo zaradi poizkusa uboja.

Groenewegen se je nato tudi zlomil v čustvenem intervjuju en teden po dirki, ko je prevzel vso odgovornost za nesrečo ter najavil veliko nejasnosti kar se tiče njegove kolesarske prihodnosti: "Trenutno ne morem niti razmišljati o kakšnem sprintu. Sploh ne želim razmišljati o tem, da bi v prihodnjih mesecih sedel na kolo. Videli bomo, kaj bo prihodnost prinesla. Upam, da si bo Fabio popolnoma opomogel, da bova morda v prihodnosti še lahko kdaj sprintala eden proti drugemu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.