Španski mediji: Roglič v vlogi pomočnika

Foto: Epa tom dumoulin primož roglič
Udeležba slovenskega kolesarskega asa na prihajajoči dirki po Španiji za zdaj ni uradno potrjena.
Oglej si celoten članek

Nizozemsko kolesarsko moštvu Jumbo Visma je sporočilo, da bo na oktobrski Vuelti njihov kapetan Nizozemec Tom Dumoulin. Kot pravijo pri ekipi, bodo dirko po Španiji poskušali osvojiti, čeprav iz ekipe še niso sporočili, pa obstaja verjetnost, da bosta Dumoulinova pomočnika slovenski as Primož Roglič in Američan Sepp Kuss, poroča cyclingweekly.com.

O Primožu in Tadeju Wiggins: "Se je ekipa sploh še želela pogovarjati z njim? Sesti za isto mizo?"

Dumoulin je že potrdil tudi nastop na 31 kilometrov dolgem kronometru svetovnega prvenstva v Imoli. Njegovo drugo mesto na kronometru dirke po Franciji mu daje upanje, da bi lahko ponovil letu 2017, ko je v tej disciplini postal svetovni prvak. Takrat je bil Roglič drugi.

Dumoulin, ki je imel lani težave s poškodbo in pozneje še z boleznijo, je v tretjem tednu Toura pokazal odlično formo, čeprav je predvsem pomagal Rogliču v boju za skupno zmago.

Življenje po dirki Rogličevo ganljivo sporočilo moštvu: "Težko bi bil bolj ..." O slovenskih uspehih Hrvaški mediji: "Slovenija - tovarna čudežev!"

Dirka po Španiji bo na sporedu od 20. oktobra do 8. novembra. Lani je na Vuelti slavil Primož Roglič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:02 23. September 2020.

    res skoda.ta pohlepen smrkavc ga je res zajeb...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.