Roglič slavil ukradene sekunde, komisarji pa so mu dodelili hudo kazen

Foto: Zajem zaslona/Eurosport
Foto: Zajem zaslona/Eurosport
Medtem ko je Primož Roglič še slavil ukradene sekunde, so mu komisarji že dodelili 20-sekundno kazen zaradi vožnje v zavetrju avtomobila. Zaostanek za rdečo majico tako namesto 43 sekund zdaj znaša minuto in 3 sekunde.
Oglej si celoten članek

Komisarji dirke so po 15. etapi La Vuelte, na kateri smo v zadnjih kilometrih spremljali brutalne obračune na zaključnem vzpou, kaznovali slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, ker je trikratni zmagovalec La Vuelte po menjavi kolesa za lažjega nekaj časa vozil v zavetrju klubskega avtomobila.

Pribili so mu 20 sekund (prav tako njegovima moštvenima kolegoma), tako da zdaj za vodilnim kolesarjem, Avstralcem Benom O'Connorjem zaostaja minuto in 3 sekunde. Več o poteku 15. etape La Vuelte, ki se je zaključila z brutalnim vzponom na Cuitu Negru, si lahko preberete tukaj.

Nedelja na Vuelti je sicer pripadla ubežniku Pablu Castrillu (Kern Pharma) iz Španije. Roglič je etapo sklenil na petem mestu 1:04 minute za zmagovalcem, a z istim časom kot četrtouvrščeni Španec Enric Mas (Movistar).

Na cesti je tako proti vodilnemu na dirki in danes 11. Avstralcu Benu O'Connorju (Decathlon AG2R) pridobil 38 sekund, a so se po vožnji v zavetrju avtomobilov pred zadnjim klancem vmešali komisarji.

Ti so Rogliča in ekipna kolega Kolumbijca Daniela Martineza in Španca Rogerja Adrio kaznovali z 20 sekundami pribitka, zaradi "nedovoljene pomoči zavetrja za avtomobilom" nemške ekipe. Obenem so vsem vzeli še 15 točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze (Uci) ter jih oglobili z 200 švicarskimi franki (213 evrov), piše v disciplinskem poročilu po 15. etapi.

Nadalje so komisarji kaznovali tudi športnega direktorja ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe Shana Archbolda s 1600 evri kazni zaradi "kršitve pravil in smernic, ki se navezujejo na vozila med dirko", navaja spletni portal Cyclingnews.com.

Roglič je pred zadnjim klancem na Cuitu Negru (18,9 km/7,4 %) zamenjal kolo in presedel na tistega z lažjimi prestavami za strm vzpon do cilja. Po mnenju komisarjev si je ob vračanju v glavnino preveč pomagal z zavetrjem spremljevalnega vozila, zaradi česar je prejel kazen.

Tako po novem za O'Connorjem zaostaja 1:03 minute, tretji pa je skupno Mas z zaostankom 2:23 minute. V ponedeljek bo na Vuelti še drugi prost dan, v torek pa bo na vrsti nova zahtevna gorska etapa od Luanca do vrha Lagosa de Covadonge (181,3 km)

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:36 2. September 2024.

    Banda UCI,ampak jim ne bo ratalo,Primož bo dobil Vuelto!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.