Roglič ob tej uri po zgodovinski slovenski "hat-trick"

Foto: Epa Primož Roglič.
Foto: Epa Primož Roglič.
Danes bo izpeljana zadnja etapa dirke po Španiji.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je tik pred skupno zmago na dirki po Španiji. Za konec letošnje 79. izdaje ga čaka še 24,6 km dolga vožnja na čas v Madridu. Tudi zadnjo etapo bo začel kot eden glavnih favoritov, nato pa bo po vsej verjetnosti četrtič poziral kot skupni zmagovalec Vuelte.

V seštevku ima Kisovčan po tretjem mestu v sobotni kraljevski etapi 2:02 minute naskoka pred Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R), 2:11 pred Špancem Enricom Masom (Movistar) ter natanko tri minute pred četrtouvrščenim Ekvadorcem Richardom Carapazom (EF Education-EasyPost).

Roglič je tako tik pred četrto zmago na Vuelti, potem ko je bil najboljši še v letih 2019, 2020 in 2021. Leta 2022 je po 16. etapi zaradi grdega padca odstopil z drugega mesta v generalni razvrstitvi, lani pa je zasedel tretje mesto za takratnima moštvenima kolegoma pri tedanji Jumbo-Vismi, Američanom Seppom Kussom in Dancem Jonasom Vingegaardom.

xxx

Kisovčan bo tudi v zadnji etapi eden izmed favoritov, s startne rampe pa se bo kot zadnji podal ob 19.04. Prvi tekmovalec bo 24,6 km dolgo ravninsko traso v Madridu začel ob 16.29.

Po slavjih Tadeja Pogačarja na dirki po Italiji in Franciji bi lahko Slovenija z Rogličevo zmago na Vuelti postala četrta država z zmagami na vseh tritedenskih preizkušnjah v eni sezoni. To je uspelo tudi Franciji (1964), Španiji (2008) in Veliki Britaniji (2018).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:30 8. September 2024.

    tud svojim je dal lekcijo, da enkrat sampion vedno zna priti nazaj, ker ima to v glavi. sam da ne …

  • 10:04 8. September 2024.

    bravo rogla

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.