"Roglič je slišal biološko uro"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Roglič vam zagotavlja uvrstitev na zmagovalni oder," meni nemški strokovnjak.
Oglej si celoten članek

Pri kolesarskem moštvui Bora-hansgrohe so danes uradno potrdili sodelovanje s Primožem Rogličem, ki je tako postal del nemškega moštva. To je na papirju zelo solidno sestavljeno (Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martinez, Sergio Higuita, Lennard Kämna, Emanuel Buchmann in Cian Uijtdebroeks) in naj bu Zasavcu omogočalo tudi boj za skupno zmago na dirki po Franciji, ki je še Rogličev neizpolnjen cilj.

"Primož Roglič sliši tiktakanje biološke ure," je selitev 33-letnega slovenskega asa iz Jumbo-Visme k Bori pokomentiral nekdanji kolesar Jens Voigt, ki je strokovni sodelavec Eurosporta.

"Jumbo-Visma ima v Jonasu Vingegaardu mlajšega in trenutno tudi močnejšega kolesarja, ki bo v naslednjih letih vselej imel vlogo kapetana. Pri Bori je drugače. Roglič bo imel zagotovljeno pozicijo številke ena in bo tako lahko še napadel skupno zmago na Touru. V trenutni situaciji je selitev Rogliča povsem smiselna," je še dodal bivši zmagovalec dveh etap na francoski pentlji.

Foto: Profimedia Jens Voigt

Pri Bori imajo nekaj odličnih kolesarjev, a po mnenju Voigta Roglič prinaša še nekaj več kot Vlasov, Higuita, Hindley, Kämna in Buchmann, ki sicer prav tako lahko zablestijo v gorskih etapah. "Roglič vam zagotavlja stopničke in to ne glede na ekipo v kateri se nahaja. Zmaguje pogosto. Prav takšen kolesar je manjkal Bori," je prepričan Nemec.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:42 7. Oktober 2023.

    Primož,zdrži še dve leti,potem pa v zaslužen pokoj

  • 16:25 6. Oktober 2023.

    Glede na njegov fris bi rekel, da je na steroidih!

  • 16:15 6. Oktober 2023.

    Sicer imajo pri Bori nekaj dobrih kolesarjev, ampak v tej ekipi ne vidim pomočnika, ki bi bil za tritedenske dirke …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.