Roglič brez Lombardije, sezona je zanj končana

Foto: Epa
Foto: Epa
Roglič ne bo nastopil na dirki po Lombardiji.
Oglej si celoten članek

Iz ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe so sporočili, da Primož Roglič ne bo nastopil na zadnjem spomeniku sezone. Z nenastopom na dirki po Lombardiji, ki bo na spordu v soboto, je za slovenskega kolesarskega asa tako sezon že končana. Lani se je na edinem jesenskem spomeniku uvrstil na tretje mesto.

"Dolga sezona je pri koncu. Primož se je skupaj z ekipo odločil, da potegne črto pod izjemno zanimivo sezono in nemudoma začne s počitkom," so zapisali pri avstrijsko-nemškem moštvu, Zasavec pa je odgovoril s "se vidimo v letu 2025".

Za Rogličem je sezona nenehnih vzponov in padcev. Po prestopu iz nekdanje Jumbo-Visme, kjer je prebil osem let, je svoje nastope v dresu Bore začel na dirki Pariz - Nica, kjer je osvojil deseto mesto, za zmagovalcem Matteom Jorgensonom je zaostal več kot pet minut. Sledil je nastop na dirki po Baskiji in zmaga v vožnji na čas, nato pa je v majici vodilnega doživel dva padca, po drugem, v njem so jo grdo skupili tudi Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel in Jay Vine, je predčasno sklenil nastope na severu Španije.

Roglič se je nato vrnil za dirko po Dofineji, ki jo je tudi z dvema etapnima zmagama osvojil s skupno prednostjo osmih sekund pred Jorgensonom.

Na dirki po Franciji, ki si jo je zastavil za glavni cilj sezone, je po grdem padcu odstopil, v tekmovalni pogon pa se je vrnil za Vuelto. To je nato tudi osvojil. S četrto skupno zmago na španski pentlji je postal šele drugi kolesar s tem dosežkom, to je na začetku tisočletja uspelo tudi domačinu Robertu Herasu.

Foto: Profimedia Roglič

Na svetovnem prvenstvu je osvojil 12, mesto v vožnji na čas, na cestni preizkušnji pa 64. mesto, pred tem je tik pred odločilnim napadom kasneje zlatega Tadeja Pogačarja pokril enega od skokov tekmecev. 

V zadnjem tednu je nastopil na dveh klasičnih preizkušnjah v Italiji. Obe preizkušnji je predčasno končal, najprej dirko po Emiliji, ki jo je osvojil v letih 2019, 2021 in 2023, nato pa še dirko za pokal Bernocchi pri Milanu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:34 9. Oktober 2024.

    Srečno Primož dobro si odpočij, naberi novih moči in se vidimo v letu 2025!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.