Rodić: Zaradi Bolgarije ob tisoč dolarjev

Foto: SPS Aleksandar Rodić
Nekdanji slovenski reprezentant Aleksandar Rodić je pred poletnim prihodom v Interblock eno leto brcal žogo za bolgarski Litex iz Loveča. Pred sredinim srečanjem Slovenija : Bolgarija smo ga poprosili za komentar.
Oglej si celoten članek
"Bolgarski nogomet dokaj redno spremljam," je pogovor za zurnal24.si začel 27-letni Aleksandar Rodić , ki se je po igranju za angleški Portsmouth , turški Kayserispor in bolgarski Litex letos poleti vrnil v Slovenijo in podpisal za ljubljanski Interblock . "Eno leto sem v Turčiji igral z njihovim reprezentančnim vratarjem Ivankovom. Vem, kakšna reprezentanca so. Imajo tri igralce, ki nosijo ekipo, to so Berbatov, Martin Petrov in kapetan Stilian Petrov, od njih je največ odvisno. Mislim, da je obramba najslabši del ekipe, imajo pa dobrega vratarja," je bolgarsko izbrano vrsto na hitro predstavil nekdanji napadalec Hita Gorice .

Bolgari so, odkar je Rodić domoval v Loveču, zamenjali selektorja. Namesto Hrista Stojčkova na klopi zdaj sedi veteran Dimitar Penev . "Ko sem bil tam, je bil trener Stojčkov. Pritisk na selektorja je precejšen, čeprav trenutnega stanja ne poznam najbolje. Zdaj nimajo več možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo in ne bodo preveč motivirani. To povečuje možnosti za zmago Slovenije. To je ta balkanska mentaliteta, ko ni več možnosti, se gre v tekmo bolj sproščeno."

Rodić v majici reprezentance, za katero je zadnjič igral pred dvema letoma proti Škotski v Celju. © SPS

 
Na seznamu bolgarskega selektorja Peneva so poleg igralcev iz tujih klubov le še nogometaši, ki igrajo za klube iz prestolnice Sofije. Gre za slučaj? "Mislim, da ne. CSKA in Levski sta najboljša kluba in tam igrajo najboljši, ostalo pa je vse povprečno. Iz drugega kluba je v Bolgariji težko priti v reprezentanco."

Stavil, da bo zadel proti Bolgarom
Sredina tekma je pred vrati. Kje si jo bo ogledal naš sogovornik? "Šel bom v Celje, saj sem zelo dober prijatelj, kot sem že omenil, z vratarjem Ivankovom. Ko sem bil v Turčiji, sem mislil, da bom za časa te tekme v reprezentanci. In sva stavila tisoč dolarjev. Jaz sem rekel, da bom dal gol. On je rekel, da ne bom. Slišala sva se pred kratkim in mislim, da si bom šel ogledat tekmo," je zanimivost razkril Rodić in na vprašanje, ali bo Dimitar Ivankov zahteval svoj denar, v smehu odgovoril, da verjetno bo.

Pri 27 letih nogometne ambicije napadalca seveda še niso končane. Tudi tiste reprezentančne ne. "Še želim nastopati za Slovenijo. Počakali bomo konec tega ciklusa in videli naslednje leto. Izbira igralcev pa je stvar selektorja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo." Rodić je sicer za slovensko izbrano vrsto med vladavino Branka Oblaka odigral devet tekem in dosegel en zadetek.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.