Roddick kralj Brisbana

Foto: Žurnal24 Roddick je navajen pozirati z lovorikami v rokah. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Američan Andy Roddick je v finalu teniškega turnirja ATP v Brisbanu premagal branilca naslova Radeka Štepaneka iz Češke s 7:6 (2), 7:6 (7).
Oglej si celoten članek

V dvoboju najvišje postavljenih igralcev je prvi nosilec iz ZDA uspešno opravil prvi tekmovalni test po oktobrski poškodbi kolena. Roddick je vodil s 4:0 v drugem nizu, nato pa je Čeh povedel s 6:5. Roddicku je uspelo s svojim servisom izenačiti. V podaljšani igri je Štepanek ponovno zaostajal z 1:6, dobil naslednjih šest točk za vodstvo s 7:6. Štepanek je imel žogico za izenačenje v nizih na 1:1, vendar je ni izkoristil. Zatem je dve točki zapored vknjižil Američan, ki se mu nato za zmagovito točko ni bilo potrebno potruditi, saj je Štepanek napravil dvojno napako pri servisu. Roddick je tako po 11 mesecih ponovno slavil turnirsko zmago. Zadnjič mu je to uspelo februarja lani, ko je v finalu Memphisa prav tako premagal Štepaneka.

 

Tekma je bila podobno dramatična, kot pred tem ženski finalni obračun v Brisbanu, kjer je po številnih preobratih v belgijskem obračunu Kim Clijsters premagala Justine Henin s 6:3, 4:6 in 7:6 (6).

 

Brisbane, finale:

 

Andy Roddick (ZDA/1) - Radek Štepanek (ČEŠ/2) 7:6 (2), 7:6 (7)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.