Remco slavil s poklonom Mäderju, čas nevtraliziran 25 km pred ciljem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na čustveni etapi je slavil Remco Evnepoel.
Oglej si celoten članek

Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je zmagovalec sedme etape dirke po Švici. Na razgibani trasi od Tübacha do Weinfeldna (183,5 km) je po samostojnem napadu v zadnjih kilometrih etapo končal pred Belgijcem Woutom Van Aertom in Francozom Bryanom Coquardom. Organizatorji so čase v etapi nevtralizirali 25 km pred ciljem, zato do sprememb v skupnem seštevku ni prišlo.

Evenepoel se je ob prečkanju ciljne črte poklonil v petek umrlemu Švicarju Ginu Mäderju, ki je v peti etapi na spustu s prelaza Albula padel in dan kasneje v bolnišnici v Churu podlegel poškodbam.

Zaradi njegove smrti so nastop na dirki danes odpovedale ekipa nesrečnega Mäderja, Bahrain Victorious, ter Intermarche-Circus-Wanty in Tudor Racing. Ostala moštva so se pojavila na startu, kolesarji pa so v spomin na nesrečnega Švicarja vozili v enotni skupini do meje z nevtraliziranim časom.

Evenepoel je odločilni korak k zmagi storil z napadom okoli 17 km pred ciljem in se odlepil od skupine 12 zasledovalcev. V njej je bil tudi Belgijec Van Aert. Član Jumbo-Visme je na koncu s skoraj minuto zaostanka osvojil drugo mesto, tretji je bil Coquard (Cofidis).

V današnji etapi so sicer isti čas kot zmagovalec prejeli vodilni trije v skupnem seštevku, Danec Mattias Skjelmose (Trek-Segafreod), Avstrijec Felix Gall (AG2R Citroen) in Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates), ki so končali v ozadju.

Evenepoel, ki je slavil 44. zmago v karieri, ima v skupnem seštevku zaradi nevtraliziranih časov še naprej 46 sekund zaostanka za Skjelmosejem. Osem sekund za vodilnim zaostaja Gall, Ayuso pa si je nabral 18 sekund zaostanka. 

V nedeljo bo za konec 86. dirke po Švici na vrsti še razgiban kronometer od St. Gallna do Abtwila v dolžini 25,7 km, Evenepoel pa zaradi vožnje na čas tako ostaja med favoriti za skupno zmago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.