Rekordni skok Žemlje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grega Žemlja po dosežku kariere v Wimbledonu in zmagi v Portorožu do najvišje slovenske uvrstitve na lestvici ATP.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je na novi lestvici Združenja poklicnih igralcev uvrščen na 44. mesto, kar je pet mest bolje od njegove dosedanje najvišje uvrstitve ter hkrati 11 mest višje kot pred začetkom Wimbledona.

Na tokratni lestvici se 26-letnemu Žirovničanu štejejo osvojene točke za uvrstitev v tretji krog turnirja za grand slam v Londonu ter za zmago na challengerju v Portorožu. Rahlo je napredoval tudi drugi slovenski igralec Aljaž Bedene, ki je ta teden 87., medtem ko je Blaž Kavčič 132.

V prvi deseterici je Švicar Roger Federer izgubil dve mesti in zdrsnil na peto. Napredovala pa sta Španca David Ferrer in Rafael Nadal. Kljub porazu v finalu Wimbledona na vrhu z veliko prednostjo ostaja Srb Novak Đoković, drugi pa je te dni najbolj oboževana športna osebnost na Otoku, zmagovalec turnirja v All England Clubu Andy Murray.

Lestvica ATP, 8. julij:
1. N. Đoković (Srb) 12.310
2. A. Murray (VBr) 9360
3. D. Ferrer (Špa) 7220
4. R. Nadal (Špa) 6860
5. R. Federer (Švi) 5785
6. T. Berdych (Češ) 4865
7. J. M. del Potro (Arg) 4500
8. J.-W. Tsonga (Fra) 3480
9. R. Gasquet (Fra) 3045
10. S. Wawrinka (Švi) 2915
...
44. G. Žemlja (Slo) 925
87. A. Bedene (Slo) 606
133. B. Kavčič (Slo) 427
307. B. Rola (Slo) 143

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.