Rekorderka potrebuje oddih

Foto: Žurnal24 Jelena Isinbajeva je že velikokrat popravila svoj svetovni rekord. (Foto: EPA)
Večkratna svetovna rekorderka v skoku s palico, Rusinja Jelena Isinbajeva, je v soboto napovedala odhod z atletskih stez za nedoločen čas. Njeni dolgoročni cilji ostajajo nespremenjeni.
Oglej si celoten članek

"Veliko sem premišljevala o tem v zadnjih treh tednih ter prišla do sklepa, da je premor od tekmovanj nujno potreben," je preko svojega zastopnika medijem sporočila 27-letna Jelena Isinbajeva. "Po več kot osmih letih trdega treninga in tekmovanj na najvišjem nivoju, tako v dvorani kot na odprtem, moje telo potrebuje počitek."

Večkratna svetovna rekorderka je svojo odločitev oznanila mesec po poraznem nastopu na dvoranskem SP v Dohi, kjer je ostala brez odličja. To se ji je na svetovnih prvenstvih pripetilo že drugič zapored, po tem, ko je brez uvsrtitve ostala že v Berlinu.

"S treningi bom nadaljevala, saj hočem ostati v dobri formi. V tem trenutku pa še ne morem točno napovedati datuma svoje vrnitve," je še povedala ruska šampionka, ki kljub temu ne izključuje možnosti nastopa na EP, ki bo julija v Barceloni.

Isinbajeva je še dodala, da njeni dolgoročni cilji ostajajo nespremenjeni, torej zlate medalje na svetovnih prvenstvih 2011 in 2013 ter na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.