Redsi in Topničarji prvič na kolenih

Foto: Žurnal24 Nogometaši Middlesbrougha so v 16. kolu vzeli mero doslej še neporaženemu Arsena
Po nogometaših Liverpoola, ki so v soboto izgubili z Readingom, je v nedeljo prvi poraz v sezoni doživel tudi Arsenal. Londončani so v 16. kolu Premier League klonili proti Middlesbroughu z 1:2.
Oglej si celoten članek
 

Anglija, 16. kolo

Aston Villa : Portsmouth 1:3
Chelsea : Sunderland 2:0
Everton : Fulham 3:0
Manchester U. : Derby County 4:1
Newcastle : Birmingham 2:1
Reading
: Liverpool 3:1
Middlesbrough : Arsenal 2:1
Bolton : Wigan 4:1
Tottenham : Manchester C. 2:1
Blackburn : West Ham 0:1

Nogometaši Middlesbrougha so tekmo začeli silovito. Že v četrti minuti so prišli do enajstmetrovke, ko je Kolo Toure na nepravilen način v kazenskem prostoru zaustavil Jeremieja Aliadiereja. Z najstrožje kazni je bil natančen Stewart Downing . Tudi v nadaljevanju srečanja je bil Arsenal neprepoznaven, saj je do prve priložnosti prišel šele v 35. minuti, ko je z glavo nenatančno meril Emmanuel Adebayor. Po odmoru se je slaba igra Topničarjev nadaljevala, kar so v 73. minuti izkoristili gostitelji. Tuncay Sanli je z drugim zadetkom v sezoni odločil zmagovalca. Častni zadetek za goste je v četrti minuti sodnikovega podaljška dosegel Tomas Rosicky . Po srečanju je strateg domačih Gareth Southgate, ki pred tem ni uspel zmagati na 11 zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih, žarel od sreče : "Dolgo je že od naše zadnje zmage in mislim, da smo proti Arsenalu pokazali nekaj dobrih potez. Še moramo napredovati." Na drugi strani je Arsene Wenger dejal: "Zaslužili so si zmago, mi danes nismo bili pravi, pozna se nam utrujenost po treh zaporednih gostovanjih."

Pascal Chimbonda iz Tottenhama se veseli zadetka s soigralcem Didierjem Zokorajem.© Reuters

 
Nogometaši Readinga so na Stadionu Madejski prišli v vodstvo v 17. minuti po sporno dosojeni enajstmetrovki, saj je Jamie Carragher zunaj kazenskega prostora zaustavil Ivarja Ingimarssona , sodnik pa je kljub temu pokazal na najstrožjo kazen. Natančen izvajalec je bil Stephen Hunt . Le dobrih deset minut kasneje je Liverpoolu upanje vlil Steven Gerrard, a sta nato v nadaljevanju za prvo zmago Readinga proti klubom iz velike četverice (poleg Liverpoola jo tvorijo še Arsenal, Manchester United in Chelsea) v zadnjih dveh sezonah zadela Kevin Doyle in James Harper . Slednji je zabil za 3:1 po izjemni individualni akciji. Varovanci Rafaela Beniteza tako na odločilno tekmo za uvrstitev v osmino finala Lige prvakov v Marseille potujejo s slabimi občutki.

Cristiano Ronaldo (desno) je z devetimi goli prvi strelec lige. © Action Images

 

Za razliko od Redsov Manchester United tokrat ni imel težav pred domačimi gledalci z Derby Countyjem . Na Old Traffordu je bilo 4:1. Srečanje si bodo navijači rdečih zapomnili po jubilejnem 100. zadetku Ryana Giggsa v Premier League. Za visoko zmago varovancev Alexa Fergusona sta v nadaljevanju zadela Carlos Tevez (2) in z devetimi goli prvi strelec lige Cristiano Ronaldo . Chelsea ni imel težav s Sunderlandom (2:0). Na Stamford Bridgeu je mrežo nasprotnika načel Andrej Ševčenko, ki je v 23. minuti zadel z glavo, končni izid je z enajstmetrovke postavil Frank Lampard. Omenimo še srečanje med Aston Villo in Portsmouthom (1:3). Gostje so z veliko zmago na Villa Parku ostali neporaženi že na deseti tekmi zapored in so najboljše gostujoče moštvo v ligi.

Na lestvici ima Arsenal ob tekmi manj 37 točk, sledita Manchester United (36) in Chelsea (34). Z nekoliko večjim zaostankom na svojo priložnost čakajo Liverpool (ob tekmi manj), Portsmouth in Manchester City (ob tekmi manj) s po 30 točkami. Naslednje kolo prinaša derbija super-težke kategorije, saj se bodo med seboj udarili Arsenal in Chelsea ter Liverpool in Manchester United !
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.