Red Bull in Perez sta se zedinila glede prihodnosti

Foto: Epa
Foto: Epa
Sergio Perez je podaljšal zvestobo avstrijskemu moštvu, katerega član je tudi svetovni prvak Max Verstappen.
Oglej si celoten članek

Mehiški dirkač formule 1 Sergio Perez je še za dve leti podaljšal pogodbo z moštvom Red Bull. Štiriintridesetletnik bo pri v zadnjih letih najboljši zasedbi F1 dirkal vsaj do konca sezone 2026, so v torek sporočili iz Red Bulla.

Mehičan je k zdajšnji ekipi prišel leta 2021 in vsako sezono končal med štirimi najboljšimi dirkači. Najboljši je bil v sezoni 2023, ko je bil drugi, leto prej je bil tretji.

Foto: Epa Sergio Perez

Trenutno zaseda peto mesto v seštevku s 107 točkami, na vrhu pa je njegov moštveni kolega Max Verstappen, ki je osvojil zadnje tri naslove prvaka. Nizozemec je tudi po letošnjih osmih dirkah sezone najboljši s 169 točkami.

"Navdušen sem nad novo pogodbo. S tem lahko nadaljujemo skupno pot in prispevamo k nadaljnjemu pisanju izjemne zgodovine te ekipe," je ob sklenitvi novega sodelovanja dejal 34-letnik.

Perez je kariero dirkača F1 začel v sezoni 2011 s Sauberjem, nato pa je dirkal še za McLaren in Force Indio (kasneje preimenovana v Racing Point). Pet od šestih zmag je dosegel pri Red Bullu, na stopničkah pa je skupaj stal 39-krat.

Karavana F1 bo naslednje dni zbrana v Montrealu za VN Kanade, ki bo v nedeljo ob 20. uri.

Formula 1 Francozu bodo pokazali vrata, je to priložnost za Schumija?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.