Primož Roglič dobil slovenskega pomočnika

Foto: Profimedia Primož Roglič in Jan Tratnik.
Foto: Profimedia Primož Roglič in Jan Tratnik.
Ekipa RedBull-BORA-hansgrohe se je po Primožu Rogliču dogovorila za sodelovanje s še enim slovenskim kolesarjem.
Oglej si celoten članek

Moštvo Red Bull BORA-hansgrohe je podpisalo pogodbo s 34-letnim Slovencem Janom Tratnikom, ki se bo rojaku Primožu Rogliču v nemški zasedbi pridružil na začetku sezone 2025.

Tratnik je trenutno še član Rogličeve nekdanje ekipe Vismo-Lease a Bike, pri nemški ekipi pa bo opravljal vlogo Rogličevega pomočnika in mentorja mladim kolesarjem.

"Imam veliko osebnih ciljev, svoje izkušnje hočem deliti z mladimi in pomagati ekipi," je ob podpisu pogodbe dejal Tratnik.

"Za nas je pomembno, da se nam je pridružil nekdo z izkušnjami na najvišjem nivoju. Jan je ekipni človek z veliko željo po uspehu," je prihod Slovenca pospremil generalni direktor ekipe Ralph Denk.

xxx

Jan Tratnik je dirkal že na vseh spomenikih, vseh grand tourih, svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Njegovo močno leto zaključuje osmo mesto na olimpijski cestni dirki v Parizu, so novemu članu ekipe polaskali pri zasedbi Red Bull Bora-hansgrohe. 

Tratnik bo del slovenske reprezentance, ki bo nastopila na cestni dirki svetovnega prvenstva v Zürichu. V ekipi so še Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Matevž Govekar in oba šampiona Roglič in Tadej Pogačar. Cilj Slovencev je mavrična majica svetovnega prvaka. Roglič bo kot edini Slovenec na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Švici nastopil v vožnji na čas.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.