Rdeči vragi pregnali črne mačke

Foto: EPA
Foto: EPA
V elitni angleški ligi so v nedeljo odigrali dve tekmi 32. kola.
Oglej si celoten članek

Manchester United je gostoval pri zadnjeuvrščenem Sunderlandu in z gladko zmago (0:3) ostal blizu mestom, ki ob koncu sezone vodijo v Ligo prvakov.

"Rdeči vragi" so imeli v prvem polčasu pobudo. Jesse Lingard je bil blizu vodstvu, po pol ure igre pa je po lepem obratu s strelom s 16 metrov natančno zadel Zlatan Ibrahimović.

"Črne mačke" so se v končnici prvega dela pobrale in dvakrat zapretile, toda v 43. minuti jih je šokirala izključitev Sebastiana Larssona, ki je dobil rdeči karton po grobem startu nad Anderjem Herrero.

Že v prvi minuti nadaljevanja je prednost gostov z dobrim diagonalnim udarecem povišal Henrih Mhitarjan, tik pred koncem pa je svoj dolg strelski post prekinil Marcus Rashford in v protinapadu postavil končni izid srečanja.

Leicester klonil po petih zmagah

Aktualni prvak Leicester City je po petih zaporednih zmagah doživel poraz pri Evertonu (4:2). Domači so ostali v igri za mesta v Evropi, "lisjaki" pa imajo dovolj zaloge pred cono izpada.

Everton je povedel že v prvi minuti prek Toma Daviesa, le tri minute zatem je izenačil Islam Slimani. V deseti minuti je Leicester že vodil po lepem prostem strelu Marca Albrightona, sredi prvega polčasa pa je sledilo novo izenačenje po golu Romeluja Lukakuja z glavo.

V 41. minuti je po kotu z glavo domače v drugo vodstvo na srečanju popeljal Phil Jagielka, kot pa je bil za goste usoden tudi v 57. minuti, ko je Lukaku postavil končni izid.

Premier League, 32. kolo:

Sunderland - Manchester United 0:3 (0:1)
Ibrahimović 30., Mhitarjan 46., Rashford 89.
RK: Larsson (Sunderland) 43.

Everton - Leicester City 4:2 (3:2)
Davies 1., Lukaku 23., 57., Jagielka 41.; Slimani 4., Albrighton 10.

Bournemouth - Chelsea 1:3 (1:2)
King 42.; Smith 17./ag, Hazard 20., Alonso 68.

Tottenham - Watford 4:0 (2:0)
Alli 33., Dier 39., Son 44., 55.

Manchester City - Hull City 3:1 (1:0)
Elmohamady 31./ag, Agüero 48., Delph 64.; Ranocchia 85.

Stoke City - Liverpool 1:2 (1:0)
Walters 44.; Coutinho 70., Firmino 72.

West Brom - Southampton 0:1 (0:1)
Clasie 25.

West Ham United - Swansea City 1:0 (1:0)
Kouyaté 44.

Middlesbrough - Burnley 0:0 (0:0)

Ponedeljek:
Crystal Palace - Arsenal

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.