Manchester United 'odpikal' legendarnega Fergusona

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Angleški nogometni velikan bo z umikom ambasadorja kluba privarčeval več kot 2,5 milijona evrov na leto.
Oglej si celoten članek

Sloviti nekdanji nogometni strateg Alex Ferguson bo ob koncu sezone zapustil vlogo ambasadorja pri Manchester Unitedu. Gre za del varčevalnih ukrepov angleškega velikana, ki je v finančnih težavah.

Ferguson ambasadorske vloge ni opravljal zastonj, njegova letna plača naj bi znašala 2,6 milijona evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanji trener Uniteda, ki bo konec leta dopolnil 83 let, je v skoraj 27 letih na Old Traffordu osvojil 13 naslovov premier league. Med največjimi trofejami karizmatičnega Škota sta tudi dve najbolj čislani lovoriki v evropskem klubskem nogometu, ko je rdeče vrage v letih 1999 in 2008 popeljal do dveh naslovov v ligi prvakov.

Foto: EPA sir alex ferguson

Athletic je poročal, da je bila odločitev sprejeta sporazumno, Ferguson bo po koncu sezone odstopil kot globalni ambasador kluba. Ferguson, ki je reden obiskovalec tekem, odkar se je leta 2013 upokojil kot trener, pa bo ostal neizvršni direktor upravnega odbora.

Gre za del širše finančne sanacije pri ManU, ki vključuje zmanjševanje stroškov, pod vodstvom korporacije Ineos, odgovorne za nogometne operacije v klubu. Ustanovitelj Ineosa Jim Ratcliffe je v začetku leta postal lastnik manjšinskega deleža.

Prejšnji mesec je United zabeležil izgubo v višini 133,7 milijona evrov v finančnem letu, ki se je končalo 30. junija. Gre za peto zaporedno leto izgube Uniteda.

V taboru rdečih vragov so sprožili številne varčevalne ukrepe, vključno z zmanjševanjem števila zaposlenih, tako so že ukinili približno 250 delovnih mest.

"To je sramota!" Po tekmi s Slovenijo govoril kot dež, na Dunaju se je raje skril

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.