Savšek kot edini od Slovencev v četrtfinale

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Savšek v četrtfinale kajakaškega krosa.
Oglej si celoten članek

Kajakaši na divjih vodah so na olimpijskih igrah v Parizu opravili boje osmine finala v krosu. V moški konkurenci se je v četrtfinale prebil Benjamin Savšek, tekmovanje pa je končal Peter Kauzer.

Savšek, ki je v slalomu branil kanuistično zlato in končal na 11. mestu, je bil v svoji skupini osmine finala drugi za Novozelandcem Finnom Butcherjem, prav prvi dve mesti iz vsake skupine pa sta vodili v četrtfinale. Kauzer, 18. v slalomski preizkušnji, je v svoji skupini končal na tretjem mestu.

Med dekleti je najprej slovenske barve v osmini finala zastopala Eva Terčelj in bila v svoji skupini tretja, Eva Alina Hočevar pa je nato v svoji skupini pristala na četrtem mestu. Obe sta pred dnevi že končali tudi s slalomskima preizkušnjama, Hočevar je bila med kanuistkami deveta, Terčelj pa med kajakašicami sedma.

Četrtfinalni, polfinalni in finalni boji v krosu bodo na sporedu v ponedeljek popoldne. Savšek bo v četrtfinalu veslal v skupini skupaj z Italijanom Giovannijem de Gennarom, Novozelandcem Butcherjem in Poljakom Mateuszom Polaczykom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.