Quintana z zlomljeno roko zapušča dirko po Švici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velika smola za kolumbijskega kolesarja.
Oglej si celoten članek

Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar) si je ob padcu v drugi etapi dirke po Švici zlomil roko in ne bo nadaljeval sicer osemdnevne preizkušnje, je sporočilo njegovo moštvo na družbenih omrežjih.

Štiriintridesetletni Kolumbijec je padel v etapi med Vaduzom in Regensdorfom. Po koncu je tožil nad bolečinami, dodatni pregledi pa so pokazali zlom roke.

Kolesarstvo Pogačar še naprej čvrsto na prvem mestu, velik skok Rogliča

Quintana, sicer nekdanji zmagovalec dirke po Italiji (2014) in Španiji (2016), po prihodu nazaj k Movistarju ni nizal večjih uspehov. Še najboljši je bil v 15. etapi nedavno končane dirke po Italiji, ko ga je prehitel le slovenski as Tadej Pogačar.

Quintana že pred poškodbo ni bil predviden za nastop na prihajajoči dirki po Franciji, nastopil pa bo na španski pentlji, ki se bo začela 17. avgusta.

Dirka po Švici Zvezdnik Bore-hansgrohe po hudi nesreči v bolnišnici, takšno je stanje

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:51 11. Junij 2024.

    Hja , če so morali v bolnici ugotavljati poškodbo , to sigurno ni bila zlomljena kost roke ampak mogoče nalomljena …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.