Prvi šok sezone še pred začetkom uvodne tekme v Söldnu

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljša smučarka lanske zime Švicarka Lara Gut-Behrami je tik pred zdajci odpovedala nastop na prvem veleslalomu nove sezone v Söldnu.
Oglej si celoten članek

Na ledeniku Rettenbach se bo odvilo prvo dejanje 59. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Pred začetkom veleslalomskega prologa v novo sezono je za presenečenje poskrbela skupna zmagovalka svetovnega pokala Lara Gut-Behrami, ki je lani slavila zmago v Söldnu. Švicarka je sporočila, da bo današnjo tekmo izpustila.

"To je bila težka odločitev. A se enostavno ne počutim stoodstotno pripravljena," je Gut-Behrami povedala v intervjuju za švicarsko radiotelevizijo SRF, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Gut-Behrami se je v zadnjem mesecu soočala z zdravstvenimi težavami, prebolela je hudo gripo, nato pa je imela težave s kolenom.

Foto: Epa Gut-Behrami

Triintridesetletna šampionka je pojasnila, da ne želi tvegati, da bi se na smuke podala z dvomi. Sezona hitrih disciplin se bo začela decembra s tekmami v Beaver Creeku v ZDA.

Prva na startnem seznamu današnje veleslalomske uverture je ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki lovi 98. zmago v karieri. Na startu veleslalomske uverture so tri Slovenke, Ana Bucik Jogan s številko 22, Neja Dvornik s 27, Andreja Slokar bo startala kot zadnja, 62.

Uvodno dejanje Shiffrinova bo odprla novo sezono, na startu tri Slovenke

Lani je zmagala Gut-Behrami, ki bi sicer nastopila v prvi vožnji kot četrta. Švicarka je sezono končala s tremi kristalnimi globusi, skupni zmagi v svetovnem pokalu je dodala še osvojena seštevka v veleslalomu in superveleslalomu.

Gut-Behrami bi z zmago postala najuspešnejša smučarka v Söldnu, s po tremi zmagami na tem ledeniškem veleslalomu bo ostala izenačena s Slovenko Tino Maze. Eno več od obeh ima zgolj "gospod veleslalom", Američan Ted Ligety.

V nedeljo bo na sporedu še uvodno dejanje moške sezone z Žanom Kranjcem kot edinim Slovencem na startu nedeljske tekme.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.