Prvi človek Maribora pojasnil menjavo Šimundže s Cesarjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Turški vlagatelj v Maribor Acun Ilicali napoveduje še več sprememb v sestavi slovenskega nogometnega velikana.
Oglej si celoten članek

Turški vlagatelj v slovenskega prvoligaša Maribor Acun Ilicali je predstavil nadaljnje načrte, ki jih ima z najtrofejnejšim slovenskim nogometnim klubom. Ob tem je pojasnil tudi razloge za menjavo trenerja Anteja Šimundže in odgovoril na vprašanje, ali sebe vidi kot strateškega partnerja ali kot dejanskega lastnika kluba.

Ilicali se uvodoma ni mogel izogniti vprašanju, zakaj je odpustil prejšnjega trenerja Šimundžo in ga zamenjal z Boštjanom Cesarjem. "V nogometu sem se naučil, da če se klub želi premakniti naprej, mora biti med vodstvom in trenerjem popolna harmonija. O nekdanjem trenerju ne morem reči ničesar slabega, saj je zelo prijeten človek in dober trener, a če želimo priti do uspeha, moramo vsi razmišljati enako," je na današnji novinarski konferenci o trenerski menjavi povedal Ilicali.

NZS V vrhu slovenskega nogometa nič novega

Priznal je še, da se je o tem, kdo je najprimernejši za mariborski trenerski stolček, pogovarjal z več kandidati. Na koncu je prišel do sklepa, da je pravi človek za to Boštjan Cesar. "Boštjan je v Sloveniji zelo priljubljen, kar je posledica njegove uspešnosti s slovensko nogometno reprezentanco. Ko je bil pri meni na razgovoru, je name naredil velik vtis. Všeč mi je tudi, kako razmišlja o nogometu in predvsem njegova želja po uspehu," je o novem trenerju Maribora povedal Ilicali.

Poleg sprememb v strokovnem štabu se po Ilicalijevih besedah prej ali slej obetajo tudi spremembe v upravi kluba, ki jih Ilicali še ni želel razkriti, čeprav je dejal, da je za ukvarjanje z Mariborom pooblastil dva izmed svojih sodelavcev, katerih imeni bosta znani v prihodnje. Prav tako naj bi zaenkrat športni direktor Maribora še naprej ostal Marko Šuler.

Disciplinski sodnik Koper prejel kazen po fizičnem in verbalnem napadu na sodnike

Ilicali je moral ob tem odgovoriti tudi na vprašanje, ali sebe dojema kot lastnika kluba ali zgolj kot strateškega partnerja. "Skupaj s sodelavci od letošnjega julija naprej vlagamo denar v klub, zato sebe vidimo kot lastnike. Res je, da moramo izpolniti še nekaj dokumentov, saj klub prej ni imel formalnega lastnika. Ko sem kupoval Hull City, je to trajalo pol leta. Naredili smo že več finančnih transakcij in se zato obnašamo kot njegovi lastniki. Če to ne bi bili, ne bi mogli menjati trenerja," je bil slikovit Ilicali.

Incident Damir Skomina nad sodniškega kolega: "Posmehujemo se Balkanu, doma imamo pa ..."

Foto: Profimedia Boštjan Cesar Poleg njega je bil na novinarski konferenci prisoten tudi Cesar: "Zelo sem vesel, da sem se dogovoril za ta projekt in da treniram tako velik klub, kot je Maribor. Ko sem se z gospodom Ilicalijem dobil v Turčiji, sem videl, da zadeva pije vodo. Vanjo sem pripravljen investirati vse svoje znanje, zato upam in verjamem, da bo Maribor igral dobro in da bodo takšni tudi rezultati."

Če so se prejšnji trenerji Maribora pritoževali nad pomanjkanjem denarja za okrepitve, pa bo zaradi novega vlagatelja Ljubljančan na mariborski klopi v precej drugačnem položaju. "Imamo jasno vizijo, da Maribor vrnemo na stara pota, na katerih je nekoč že bil. Če bodo rezultati dobri, bo vse skupaj samo raslo, saj bodo novi lastniki vlagali v klub. Na meni in igralcih pa je, da novemu lastniku prinesemo čim več veselja," je o sladkih skrbeh na mariborski klopi povedal Cesar, ki ni razkril, koga bi si želel videti v vijoličnem dresu.

Liga narodov Slovenija kljub vsem tegobam ostaja v igri za prvo mesto

Ob koncu druženja z novinarji je novi lastnik izrazil veselje nad svojo prisotnostjo v štajerski prestolnici ter pozval navijače k čim bolj množičnemu obisku tekem. "Navijače pozivam, da enotno podprejo ekipo. Ko se na stadionu zbere veliko ljudi, vse izgleda lepše. Zelo mi je všeč navijaška energija, ki jo daje navijaška skupina Viole," je sklenil Ilicali.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.