Prva fotografija NBA legende po razkritju diagnoze

Foto: Epa
Foto: Epa
Športna javnost je v nestrpnem pričakovanju prvih konkretnejših informacij o zdravstvenem stanju košarkarske legende.
Oglej si celoten članek

Pred tednom dni je v medijih odjeknila novica, da se član košarkarskega hrama slavnih in eden najboljših blokerjev vseh časov Dikembe Mutobmo bori z možganskim tumorjem.

Žalostno novico je ob privoljenju košarkarjeve družine potrdilo vodstvo lige NBA, ki je med drugim sporočilo, da je Mutombo deležen "najboljše možne oskrbe specialistov v Atlanti".

Konkretnejše podrobnosti glede njegovega stanja, napredovanja bolezni ali prognoze javnosti niso znane, saj je družina v teh težkih časih navijače zaprosila za zasebnost.

Je pa zato prve vzpodbudne besede o stanju nekdaj elitnega centra zdaj delil še en velikan NBA košarke, Alonzo Mourning, ki je svojega dobrega prijatelja obiskal v bolnišnici. Posnela sta tudi skupno fotografijo, na kateri je moč videti nekoliko shujšanega, a nasmejanega Mutomba.

"To jutro se zahvaljujem bogu. Moj brat se pobira in je dobre volje. Hvala vsem za vaše misli in molitve. Molitev je resnično poživljajoča," je zapisal Mourning, ki z Mutombom prijateljuje že skupnih študentskih časov na univerzi Georgetown.

Mutombo je eden najbolj priljubljenih in spoštovanih NBA igralcev vseh časov. Poleg uspešne košarkarske kariere je znan tudi svojem humanitarnem delu. Ob razkritju diagnoze mu je čim hitrejše okrevanje zaželel tudi legendarni Magic Johnson.

Dikembe Mutombo je štirikratni najboljši obrambni igralec lige; rekord, ki si ga deli z Benom Wallaceom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.