Prvakom bazen obljubljajo že 30 let

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Marcel Primožič je državni prvak ne glede na to, da trenira v hotelskem bazenu.
Oglej si celoten članek

"Moj vzornik je seveda najboljši plavalec v zgodovini doslej – Michael Phelps, od naših športnikov pa Peter Mankoč," pravi 14-letni Marcel Primožič, ki bo danes v portoroškem Avditoriju prejel občinsko priznanje Športnik  leta  občine  Piran  –  v  lanskem  letu  je namreč osvojil mesto državnega  prvaka  v  olimpijski  disciplini  (200  metrov  prosto), s treh letošnjih zimskih tekmovanj pa se je vrnil s tremi kolajnami.

Primožič je sicer član piranskega plavalnega društva Biser, ki dela v precej nezavidljivih razmerah – svojega bazena nimajo, čeprav je Biser najbolj množičen klub z individualnimi športi v občini in je imel v lanski sezoni kar dva državna prvaka.

Nimajo bazena

Njihovi plavalci trenirajo v bazenu hotela Metropol, ki je edini primeren za to dejavnost. V klubu jih žalosti, da jim občinski veljaki bazen obljubljajo že 30 let, a se dejansko ne premakne prav nič. Ker je bil hotel Metropol letos tudi prvič doslej zaprt del zimske turistične sezone, so plavalci v času najbolj intenzivnih športnih priprav ostali tri tedne brez možnosti treninga v vodi.

Ne glede na to so se z vseh treh prvenstev v plavanju tekmovalci domov vrnili s šestimi medaljami, in sicer eno zlato, štirimi srebrnimi in eno bronasto, med drugim pa so odplavali več kot sto osebnih rekordov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.