Prvaki klonili po kazenskih strelih

Foto: Žurnal24 Andrew Cogliano je z igralcem manj na ledu minuto in pol pred koncem srečanja z
Noč, v kateri bi moral zablesteti nekdanji Raček Dustin Penner, je med zvezde izstrelila njegovega mlajšega soigralca Andrewa Cogliana. Dvajsetletnik je Edmontonu zagotovil zmago nad prvaki iz Anaheima.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Detroit : Vancouver 3:2
Colorado
: Minnesota 3:1
Edmonton
: Anaheim 3:2 *
* po izvajanju kazenskih strelov

Andrew Cogliano je na gostovanju v prepolnem Honda Centru minuto in pol pred iztekom srečanja izničil zaostanek Edmontona z 1:2. Zmago nad lastniki Stanleyjevega pokala je po streljanju kazenskih strelov zagotovil Sam Garner .

"Razočaran sem zaradi izgubljene točke in dejstva, da smo zadetek prejeli tik pred koncem srečanja," je po tekmi dejal trener Račkov iz Anaheima Randy Carlyle in dodal, da se počuti, kot da bi ga pičila kača. Dustin Penner , ki je Edmontonu obljubil petletno zvestobo, za kar bo nagrajen z 21,25 milijona ameriških dolarjev, je lansko sezono blestel prav v dresu prvakov iz Anaheima, za katerega je dosegel 29 golov in dodal še 45 podaj. Po tekmi je dejal: "Nisem vedel, kaj naj pričakujem. Navijači so mi z glasnim neodobravanjem ob vsakem dotiku ploščka pokazali, kaj si mislijo o mojem prestopu. Vse skupaj je bilo zelo čustveno, vendar pa sem bil na srečo na koncu jaz tisti, ki je z nasmeškom na obrazu zapuščal ledeno ploskev."


Dustin Penner © Getty Images

 

Edmonton je v vodstvo v prvi tretjini popeljal Ales Hemsky . V drugi tretjini so gostitelji izenačili po zadetku Chrisa Kunitza , v vodstvo pa prešli v osmi minuti zadnjega dela igre, ko je šestič v sezoni zadel Corey Perry . Stanje na ledu je bilo videti še boljše tri minute pred koncem srečanja, ko je bil zaradi visoke palice pri Edmontonu izključen branilec Steve Staios . Takrat je zablestel novinec Cogliano, ki je s tretjim zadetkom v sezoni poravnal izid. Kot zanimivost omenimo, da Edmonton velja za najslabše moštvo, ko ima na ledu igralca več. Ob 48 izključitvah je v tekoči sezoni prednost izkoristil le trikrat.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.