Prva ženska sodnica v NFL

Foto: EPA
Foto: EPA
V ponedeljek je vodstvo National Football League (NFL) potrdilo, da bo že ta teden, na pripravljalni tekmi, del sodniške ekipe prvič tudi ženska.
Oglej si celoten članek

Vodstvo lige se je odločilo v sodniško ekipo za pripravljalno tekmo, ki bo na sporedu ta četrtek, med moštvoma Green Bay Packers in San Diego Chargers, prvič delegirati tudi žensko. Ta čast bo pripadla Shannon Eastin, ki je nazadnje delila pravico v Mid-Eastern Athletic Conference.

Vodstvo lige se je za zapolnitev prostih mest med sodniki očitno odločilo pobrskati med sodniškimi talenti v nižje rangiranih tekmovanjih. Težave so nastale, ker se NFL še vedno pogaja s sodniki glede njihove kolektivne pogodbe in tako ne morejo računati na preverjena sodniška imena, ki so se uveljavila v preteklih sezonah.

Liga NFL se sicer tradicionalno začenja septembra, moštva pa so trenutno sredi najbolj intenzivnih taktičnih priprav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.