Prva "vezana" zmaga leta za Hercogovo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z uspešnimi predstavami na turnirju v Charlestonu v Južni Karolini z nagradnim skladom 740.000 dolarjev. V drugem krogu je premagala domačinko Varvaro Lepchenko, 77. igralko sveta, s 6:3 in 6:2.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog, ki še naprej zaseda 38. mesto na lestvici WTA, se bo v naslednjem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja med tretjo nosilko Francozinjo Marion Bartoli in Rusinjo Vero Duševino.

Za 21-letno Mariborčanko je to šele prva "vezana" zmaga na glavnih turnirjih v tej sezoni. Na dosedanjih osmih turnirjih z izjemo kvalifikacij namreč še ni dobila dveh dvobojev v nizu. Hkrati pa je to njena tretja zmaga v zadnjih štirih nastopih; na prejšnjem turnirju v Miamiju jo je porazila njena potencialna tekmica v osmini finala, Bartolijeva.

"Danes sem tekmo začela precej bolj odločno kot v prvem krogu. Čeprav je Lepchenkova neugodna levičarka, s katero sem se do sedaj pomerila dvakrat in zmagala enkrat, sem se poskušala osredotočiti predvsem na svojo igro in igrati napadalno. Servirala sem zelo dobro in igrala agresivno s forehanda, backhand pa menjala s sliceom in spinom. V naslednjem krogu me čaka zmagovalka Bartoli – Duševina, kjer je favoritinja Bartoli. Najine tekme so precej pogoste," je po tekmi zapisala Hercogova.

Na turnirju v Charlestonu je v igri med dvojicami tudi Katarina Srebotnik, ki bo svoj uvodni obračun v navezi s Čehinjo Kveto Peschke odigrala v noči na četrtek po slovenskem času, tretja slovenska predstavnica Andreja Klepač pa se je že poslovila. S Poljakinjo Alicjo Rosolsko je izgubila prvi krog dvojic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.