Prva tekma dneva se je končala po slovenskih željah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija ostaja tretja najboljša tretjeuvrščena ekipa.
Oglej si celoten članek

Dvoboj med Češko in Gruzijo v skupini F se je končal brez zmagovalca, po 90 minutah je bilo 1:1. Obe reprezentanci sta tako prišli do točke, s takšnim razpletom pa so lahko zadovoljnipredvsem v slovenskem taboru, saj so izbranci Matjaža Keka posledično ostali na tretjem mestu med ekipami, ki se bodo v nadaljevanje tekmovanja prebile kot tretjeuvrščene v posameznih skupinah. V osmino finala bodo sicer napredovali štirje tretjeuvrščeni.

Če bi v zadnjem krogu v tej skupini Portugalci premagali Gruzijce, Turki pa Čehe, bi Sloveniji za preboj med 16 najboljših ob ugodnih rezultatih v skupini A (remi med Škotsko in Madžarsko) in B (zmaga Španije proti Albaniji in zmaga Italije proti Hrvaški, zaradi slabe gol razlike Hrvatov (-3) bi najverjetneje Slovencem ustrezal tudi neodločen izid) lahko zadoščal že minimalen poraz proti Angliji v torek. 

Od omenjenih treh scenarijev v skupinah A, B in F bi se sicer morala uresničiti dva, da bi Slovenija na primer ob porazu 0:1 napredovala. Ob tem v skupini C Srbi ne smejo premagati Dancev.

Lestvica trenutno tretjeuvrščenih ekip:

  1. Avstrija  3 točke (+1 gol razlika)
  2. Slovaška  3 (0)
  3. Slovenija  2 (0)
  4. Albanija  1 (-1)
  5. Češka 1 (-1)
  6. Škotska  1 (-4)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:21 22. Junij 2024.

    Sedaj pa da Hrvati izgubijo z Italijani ali pa izenačijo. To bi bilo za Slovence enkratno. Slovenci naprej, Hrvati pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.