Prolog zadnjega testa pred Tourom pripadel Belgijcu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lampaertu prolog po Švici.
Oglej si celoten članek

Belgijec Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) je zmagovalec prologa za uvod kolesarske dirke po Švici. Natanko 4,77 km dolgo traso v Vaduzu v Lihtenštajnu je zmogel hitreje od Švicarja Stefana Bisseggerja in Britanca Ethana Hayterja.

Letošnja dirka po Švici, ki bo končana naslednjo nedeljo, sicer poteka v znamenju poklona lani umrlemu domačemu kolesarju zasedbe Bahrain-Victorious Gino Mäderju. Ta je življenje izgubil po padcu na spustu v peti etapi.

Prvi test v 87. izdaji dirke po Švici je danes dobil Lampaert, za katerega je to 16. zmaga v karieri. Zadnje tri je slavil prav v vožnjah na čas oziroma prologih, nazadnje v uvodni etapi lanske dirke po Franciji.

Foto: Profimedia Yves Lampaert

Drugo mesto je z zaostankom 3,18 sekunde zasedel Bissegger (EF Education-EasyPost), tretje pa Hayter (Ineos Grenadiers), ki je bil 3,89 sekunde počasnejši od Lampaerta. Od kandidatov za skupno zmago je bil najvišje Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) na četrtem mestu.

Slovencev na osemdnevni preizkušnji ni, doslej pa je v skupnem seštevku dvakrat slavil Simon Špilak (2015, 2017). V ponedeljek bo na sporedu razgibana druga etapa od Vaduza do Regensdorfa (177,3 km).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.