Proga Vonnovi pisana na kožo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prvi smukaški trening v francoskih Alpah je pripadel Lindsey Vonn, ki je v dobrem položaju, da si zagotovi sedmi smukaški globus.
Oglej si celoten članek

Smučarska karavana je zbrana v Meribelu, kjer so predstavnice nežnejšega spola opravile s prvim treningom. Najhitrejša je bila Lindsey Vonn, ki je ugnala rojakinjo Alice McKennins. Lara Gut je bila tretja, Tina Maze pa četrta. Vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala Anna Fenninger je trening končala na šestem mestu.

V senci obračuna za veliki kristalni globus je ameriška zvezdnica, ki ima lepe možnosti za skupni zmagi v dveh disciplinah.

''Prvič sem smučala po tej strmini. Kadar se spoznavaš s progo, je vedno težko ujeti pravi ritem. Zadovoljna sem s svojo vožnjo in veselim se tekem,'' je povedala Vonnova, vodilna v skupnem seštevku obeh hitrih disciplin. V smuku ima 35 točk prednosti pred Fenningerjevo, tako da bi ji za skupno zmago zadostovalo že tretje mesto. Bolj napeto bo na superveleslalomu - zadnjega je dobila Vonnova - kjer Američanka brani le osem točk pred Avstrijko.

''Rada imam hitrost,'' je nadaljevala Vonnova. ''Vedno sem imela rada hitrost. Proga je zabavna. V zgornjem delu ni tako ovinkasta. V sredini  je nekaj težkih in ključnih zavojev, v splošnem pa je zelo hitra, kar ustreza mojemu stilu in dekletom iz reprezentance,'' je dodala Američanka.

S prvimi vtisi je bila zadovoljna tudi njena rojakinja Alice McKennins. ''Dober hrib. Zelo dobro se zlije s terenom. Zgornji del je odprt. V sredini pridobiš na hitrosti in vse skupaj se zelo lepo poveže. Proga je bolj odprta, kot smo vajene. Zabavno je spustiti smuči,'' je razkrila 25-letnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.