Prijetno presenečenje za slovensko reprezentantko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Rada bi maksimalno izkoristila dano priložnost, saj Novara ne potrka vsak dan na vrata," se novega izziva v enem izmed najslavnejših italijanskih klubov veseli slovenska odbojkarica Anja Mazej.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentantka v odbojki Anja Mazej se prvič podaja na tuje, zaigrala bo namreč za italijanskega odbojkarskega velikana Igor Gorgonzola Novara. Štiriindvajsetletna slovenska odbojkarica se bo v dresu ene najboljših zasedb predstavila že ta konec tedna na obračunu z Milanom, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Mazej je bila ob začetku sezone 2024/25 še brez kluba. Nazadnje je igrala za novogoriški GEN-I Volley, pred tem pa branila barve SIP Šempetra in Kajuha Šoštanja.

"Poziv kluba me je malce presenetil, a sem ga bila seveda tudi izredno vesela. Kljub temu, da se je vse zgodilo zelo na hitro, z odločitvijo nisem oklevala. Rada bi maksimalno izkoristila dano priložnost, saj Novara ne potrka vsak dan na vrata. To je eden najboljših klubov v italijanski ligi v zadnjih letih, zato si želim, da od celotne izkušnje odnesem čim več, da čim bolj napredujem in se učim od najboljših. Vzdušje, ekipa, celoten trenerski štab in pogoji za delo so res vrhunski. Pred mano je velik izziv, a se ga zelo veselim. Vsi so me zelo lepo sprejeli, zato se veselim sodelovanja," je bila vesela Mazej.

Ekipa, ki jo vodi priznani italijanski strokovnjak Lorenzo Bernardi, je v sezoni 2023/24 zmagala v evropskem pokalu challenge, v italijanskem prvenstvu je osvojila četrto mesto, v pokalnem tekmovanju pa je bila peta. Obenem se je veselila še zmage v evropskem reginalnem tekmovanju Mevza.

V sezoni 2024/25 Novara nastopa v državnem prvenstvu, italijanskem pokalu in evropskem pokalu CEV.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.