"Pričakoval sem več navijačev"

Foto: Saša Despot odbojka EP Slovenija - Belorusija
Selektor slovenske izbrane vrste je bil zadovoljen s predstavo izbrancev na prvem obračunu evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji so odlično odprli nastope na evropskem prvenstvu. Precej lažje od pričakovanega je namreč v Stožicah padla Belorusija. Ta je v nizih osvojila po 17, 14 in 19 točk.

"Prva tekma je zelo težka, čeprav tega tokrat rezultat ne kaže. Na prvi tekmi si vedno malce nervozen, turnir se začenja ... Vesel sem predvsem zaradi fantov. Naši float servisi so tekmecem povzročali ogromno težav, priigrali smo si veliko čistih udarcev, tako v napadu kot v protinapadu. Belorusi so močnejši kot pred dvema mesecama, toda mi smo še bolj. Pozna se trdo delo. A to je šele prvi korak, prvenstvo je še dolgo. Moramo ostati na realnih tleh," je po prepričljivi zmagi dejal selektor Slovenije Alberto Giuliani.

1. kolo Slovenija odlično odprla domače evropsko prvenstvo

Naslednji dvoboj bo Slovenija odigrala v soboto proti Finski, ki je v svojem prvem dvoboju s 3:1 premagala debitanta na evropskih prvenstvih Makedonijo. "Že čez dva dneva nas čaka Finska in s tem še ena težka tekma. Imamo nekaj težav s poškodbami, danes je v hrbtu uščipnilo Klemna Čebulja, a lahko rotiram igralce, imam veliko možnosti za zamenjave. To je turnir za ekipo in ne enega igralca. Mogoče bodo priložnost za igro dobili nekateri drugi igralci, tako kot jo je danes Mitja Gasparini, ker je imel težave z ramo Tonček Štern. Verjetno se strinjate z mano, da je Gasparini dobro izkoristil priložnost. To je bila sicer lahka odločitev, saj je Mitja odličen igralec," je še povedal selektor.

Ta je bil zadovoljen s podporo s tribun, čeprav je pričakoval kakšnega gledalca več. "Vesel sem glede podpore. Navijači razumejo, da je prvi dvoboj ponavadi zelo naporen. Precej so nam pomagali, ekipo so gnali naprej. Morda sem pričakoval nekaj več gledalcev, saj sem na zadnjih nogometnih tekmah, tudi na košarkarskih, videl veliko število navijačev. Verjamem, da bo ta dvoboj z Belorusi prepričal ljudi, da pridejo v Stožice še v večjem številu."

Foto: Saša Despot odbojka EP Slovenija - Belorusija

"Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Tudi taktično, glave so bile na pravem mestu. Na tekmeca smo se dobro pripravili, od prve točke smo bili agresivni. Izkoristili smo naš dober float servis, v vsakem nizu z njim naredili razliko, tekmo pa brez težav pripeljali do konca. Tekmecu nismo dopustili igre, a verjemite mi, da niso slabi in da bodo marsikateri ekipi v skupini še trn v peti, marsikomu bodo delali preglavice," pa je dvoboj ocenil kapetan Slovenije Tine Urnaut. 

Slovencem je na začetku drugega niza sicer uspel tudi izjemen niz devetih zaporednih točk. "V karieri sem tudi to sicer že doživel. Kozamernik je bil na servisu, a ne? Odlično jih je 'poserviral'. Oddaljili smo jih od mreže in nato smo jih ustavili z blokom, ki je vrhunski, res na svetovnem nivoju. Prišli smo do protinapadov in to dobro oddelali," je bil zadovoljen tudi kapeten reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.