Pri sosedih pretreseni: "To so prizori, ki jih ne želimo videti"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V navijaških izgredih ob robu nogometnega derbija v avstrijski prestolnici je bilo poškodovanih devet ljudi.
Oglej si celoten članek

Dunajski mestni derbi med nogometaši Rapida in Austrio (2:1) že desetletja velja za tekmo z velikim tveganjem. Tudi v nedeljo ni bilo nič drugače in po tekmi so se navijači obeh ekip spopadli na zelenici. Poškodovanih je bilo devet oseb, med njimi šest policistov, ki so ločili sprti strani.

Že pred fizičnim obračunom naj bi navijači Austrie na tribuno nasprotnih navijačev zalučali pirotehniko, a tovrstne obtožbe prihajajo iz obeh taborov. Šlo naj bi za povabilo, ki ga je nasprotni tabor z veseljem sprejel. Policija pa je po mnenju medijev ukrepala prepozno.

Konec more Po dolgih 616 dneh spet ugledal svoja otroka

"To so prizori, ki si jih ne želimo videti. Škodujejo našemu ugledu in našemu športu," je prepričan trener Rapida Robert Klauss. Ta se boji, da bo njegova ekipa ob osvojene točke, saj je klub zaradi februarskih dogodkov še vedno pogojno kaznovan. Takrat so navijači, tudi v družbi nekaterih nogometašev, peli homofobne pesmi ter vsebino širili na družbenih omrežjih.

Trener Austrie Stephan Helm pa je opozoril, da je sam zelo "pretresen, ker do tovrstnih dogodkov prihaja v Avstriji in nogometne tekme zaradi tega niso več prostor, ki bi ga lahko obiskovale družine".

Foto: Profimedia Rapid Wien Austria Wien

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.