Pri Movistarju so se opravičili, vendar ...

Foto: Epa Alejandro Valverde
Po katastrofalni potezi so se v španski ekipi le odzvali.
Oglej si celoten članek

Poteza moštva Movistar v 19 etapi je razburila veliko pristašev kolesarstva. Alejandro Valverde in kolegi so namreč ob padcu rdeče majice namreč stopili na pedala in tako želeli izkoristiti padec vodilnega na dirki in njegovih pomočnikov. Po nepisanih pravilih se to ne bi smelo zgoditi, saj v kolesarstvu velja dogovor, da se na takšen način ne izkorišča smole največjih tekmecev.

Movistar je z resnim dirkanjem zaključil šele po nekaj kilometrih, ko so upočasnili po jezi prostalih kolesarjev in po tem, ko sta se Primož Roglič in Miguel Angel Lopez tudi z vožnjo med vozili, kar sicer ni povsem po pravilih, približala svetovnemu prvaki Valverdeju in njegovim pomagačem. Slovenec in Kolumbijec, ki nosi belo majico za najboljšega mladega kolesarja in je skupno četrti, sta v lovu verjetno porabila kar nekaj moči, kar bi se lahko po mnenju nekaterih poznalo v današnji težki 20 etapi.

19. etapa Vuelte Svinjsko umazana poteza Movistarja spravila Rogliča v velike težave

Iz različnih kotov Tako grdo je izgledal padec, ki bi Rogliču skoraj odnesel Vuelto

Dolgo po etapi so se pri Movistarju odločili za opravičilo. "Ekipa Movistar bi se rada opravičila za dogodke, ki so se zgodili v 19. etapi Vuelte. Kolesarili smo naprej le zato, ker smo sledili strategiji, ki smo jo začrtali že pred etapo, v nobenem primeru nismo želeli le izkoristili padca nasprotnikov," so zapisali pri španskem moštvu, kjer trdijo, da so bili njihovi kolesarji že na čelu in so že začeli s prej pripravljenim napadom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.