Pri komaj 56 letih nenadoma preminil legendarni ruski košarkar

Foto: Twitter
Foto: Twitter
V 57. letu starosti se je poslovil dvakratni košarkarski svetovni podprvak z rusko reprezentanco.
Oglej si celoten članek

Po poročanju ruskega Sport Ekspresa je nenadoma v 57. letu starosti preminil legendarni ruski košarkar Sergej Babkov, dvakratni svetovni podprvak, ki je z Rusijo osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu 1994 v Kanadi in 1998 v Grčiji.

Leta 1994 je bil celo najboljši strelec finalne tekme, ko je proti nepremagljivim Američanom in njihovemu Dream Teamu II dosegel celo 22 točk, a tudi to ni bilo dovolj, da bi Rusija premagala prve favorite prvenstva.

V finalu svetovnega prvenstva je nastopil tudi štiri leta kasneje, a je imel takrat nekoliko manjšo vlogo. Ob porazu proti takrat izjemno močni Jugoslaviji je v 18 minutah dosegel 4 točke.

Foto: Twitter Sergej Babkov

V svoji klubski karieri je nastopal za številne evropske velikane, kot so Unicaja Malaga, Joventut Badalona in Lokomotiv Novosibirsk, medtem ko je bil v dresu Trierja celo najboljši strelec nemške lige.

Po koncu aktivne kariere je med letoma 2004 in 2005 treniral rusko reprezentanco, nato je vodil Spartak Primorje in nazadnje Lokomotiv Novosibirsk.

Foto: Twitter Sergej Babkov

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.