Pri Dallasu spremenili status Dončića, ne gre za povsem dobro novico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić bo najverjetneje izpustil tudi naslednji dvoboj.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so v zadnjem obdobju nanizali nekaj 'precej čudnih' tekem. Tako so najprej premagali najboljšo ekipo zahodne konference Minnesoto, a takoj zatem priznali premoč zaradi poškodb povsem zdesetkanemu moštvu iz Memphisa. Sledil je dvoboj z zelo solidnimi New York Knicks in zmaga, nato pa boleč poraz proti New Orleansu, ki je zaigral brez četverice od petih najboljših strelcev ekipe. 

Ob toplo-hladnih predstavah je zadnji dve tekmi izpustil tudi Luka Dončić zaradi težav z gležnjem. Še zlasti pomemben je bil obračun proti Pelicans, ki so z zmago tudi preskočili Mavericks na lestvici ter jih potisnili na sedmo mesto konference, prvo, ki ne prinaša neposredne uvrstitve v končnico. Že nocoj po srednjeevropskem času se bosta obe ekipi znova pomerili, zaradi dneva Martina Luthra Kinga Jr., ki je v ZDA praznik, tokrat ob zelo prijazni uri za slovenske ljubitelje NBA košarke. Dvoboj se bo pričel ob 20.30.

Kljub ugodnemu terminu pa bodo navijači v domovini tokrat najverjetneje ostali brez Dončićeve predstave. Temu so sicer spremenili status poškodbe, a je ta še vedno 'doubtful' (dvomljiv; op.p.), kar pomeni, da nastop Slovenca ni zelo verjeten.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Nekaj več možnosti za igranje ima novinec Dereck Lively II., ki je na prvem dvoboju zelo manjkal pod košem, litovski center Pelikanov Jonas Valančiūnas je to znal izkoristiti s številnimi skoki v napadu in koši iz drugih akcij. Livelyjev status je zdaj 'questionable' (vprašljiv; op.p.). 

Preostala statusa v ligi sta sicer 'out' (igralec zanesljivo ne bo igral), takšen je bil Dončićev status na zadnjih dveh obračunih, in 'probable' (košarkar bo verjetno nastopil na tekmi). Sprememba iz 'out' v 'doubtful' sicer nakazuje, da se stanje poškodbe pri slovenskem zvezdniku izboljšuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.