Pri Barçi še niso jezni, a bodo, če ...

Foto: Žurnal24 Messi je bil proti Herculesu nemočen. V Ligi prvakov bo moral pokazati več. (Fot
V torek in sredo se igrajo prve tekme nove sezone Lige prvakov. Barcelona je po hudem spodrsljaju v domačem prvenstvu odločena, da se znese nad Panathinaikosom. Če jim ne uspe, bodo hudo besni.
Oglej si celoten članek
Panathinaikos se v
Ligo prvakov vrača po letu dni in se Barceloni ne bo dal kar tako. Svoj zadnji odmevnejši rezultat so v tem tekmovanju dosegli v sezoni 2001/2002, ko jih je v osmini finala izločila prav Barcelona. Njihov najboljši je Djibrill Cisse, ki je v lani za tri grške lovorike dal 29 golov.

Rezultat, ki je zaznamoval vikend v evropskih nacionalnih ligah, je bil poraz Barcelone proti novincu v španski Primeri Herculesu. 0:2 je prvi domači poraz katalonskega ponosa po maju 2009. "Zaradi tega poraza se ne bomo jezili ali si ga jemali k srcu. Ni pomembno, kako začneš sezono, pomembno je, kako jo končaš," je navijače poskušal pomiriti Dani Alves. In tako ranjeni nogometaši iz Camp Noua v torek začenjajo novo sezono Lige prvakov. Njihov nasprotnik bo grški Panathinaikos. "Za nas v Ligi prvakov šteje le zmaga, in če nam tam ne uspe, bomo jezni. Proti katerikoli ekipi igramo, smo zelo motivirani, in v torek šteje le zmaga. Na zelenico bomo šli polno motivirani in upam, da pokažemo več kvalitete kot v soboto," je dodal Alves.

Proti katerikoli ekipi igramo, smo zelo motivirani in v torek šteje le zmaga.
Dani Alves

Barcelona je ob začetku Lige prvakov še toliko bolj odločena, ker jim je lansko ubranitev v polfinalu preprečil kasnejši prvak Inter Milan z Joséjem Mourinhom. Slednji je zdaj trener Reala Madrida, tako da snidenje z njim še sledi. Morda je bil razlog za sobotni poraz s Herculesom (če ste preslišali, zanje igra David Trezeguet) odstotnost več zvezdnikov iz prve enajsterice: Sergio Busquets in Carles Puyol sta dobila prost večer, Xavi in Pedro pa sta igrala le v drugem polčasu - da bodo spočiti za Panathinaikos. Strelec zmagovitega gola za naslov prvaka na letošnjem mundialu Andres Iniesta je prepričan, da so se iz tega poraza nekaj naučili: "Za nas je bila to velika lekcija."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.