Prevc osem metrov pred vsemi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Peter Prevc že blesti na skakalnici v Almatyju.
Oglej si celoten članek

Na skakalnici v kazahstanskem Almatyju, ki bo ta konec tedna gostila dve tekmi, je bil Peter Prevc v kvalifikacijah precej daljši od tekmecev, že na treningih pa je osvojil prvo in drugo mesto. V kvalifikacijah, njegov rezultat sicer ni štel, saj je kot vodilni mož v svetovnem pokalu že imel zagotovljen nastop na tekmi, je pristal pri 141 metrih. Drugo daljavo je dosegel Robert Kranjec s 133,5 metra.

Kvalifikacije je sicer dobil Poljak Maciej Kot, ki je le za desetinko ugnal Jurija Tepeša, na tretje mesto pa se je uvrstil Kranjec. Zmagovale finske turneje Michael Hayböck v kvalifikacijah ni nastopil, Prevčev največji konkurent v skupnem seštevku Severin Freund pa je zmogel 'le' 122 metrov.

Na tekmi bodo nastopili še Jaka Hvala, Anže Semenič in Andraž Pograjc, brez nastopa pa je ostal Tomaž Naglič.

Pozornost v kvalifikacijah je sicer požel tudi Američan Michael Glasder, ki je bil diskvalificiran zaradi težav z dresom.

Svetovni pokal, Almaty, kvalifikacije, izidi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:09 26. Februar 2016.

    CAR. NA VIDIKU DOBER REZULTAT NA TEKMI.

  • 14:20 26. Februar 2016.

    Dajmo Peter.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.