Presenečenje, nič ne bo iz dvoboja Dončić - Jokić

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Aktualni prvaki košarkarske lige NBA Denver Nuggets so po velikem preobratu ostali brez finalnega obračuna v zahodni konferenci. Dallas se bo za vstop v veliki finale lige NBA pomeril z Minnesoto Timberwolves.
Oglej si celoten članek

Denver Nuggets je v seriji drugega kroga uspel preobrat, potem, ko so izgubili prvi dve domači tekmi. Dobili so naslednje tri tekme, dve gostujoči in eno domačo, nato pa šesto tekmo v gosteh izgubili celo za 45 točk.

Denver je bil v sedmi tekmi proti Minnesota Timberwolves na pragu zmage, a so Nikola Jokić in soigralci zapravili 20 točk prednosti ter izpadli iz končnice lige NBA. Minnesota Timberwolves je v Denverju slavila še tretjo in odločilno zmago z 98:90.

Foto: Profimedia Karl-Anthony Towns

Karl-Anthony Towns in Jaden McDaniels sta za Minnesoto dosegla po 23 točk, prvi zvezdnik Anthony Edwards je ob katastrofalnem metu iz igre, zadel je 6 metov iz 24 poskusov, dodal 16 točk. Pri poražencih je Nikola Jokić dosegel 34 točk, 19 skokov in sedem podaj, a zanimivo le dve podaji v drugem polčasu. Iz igre je metal 13-28. Drugi zvezdnik Denverja Jamal Murray mu je sledil s 35 točkami, ostali igralci pri prvakih pa so povsem zatajili, saj so vsi skupaj, ki so bili na parketu, dosegli le 21 točk.

Denver je v tretji četrtini povedel za 20 točk, a je Minnesoti uspel velik preobrat. Postopoma so manjšali prednost in do konca četrtine povsem stopili zaostanek (67:66). Volkovi so bili boljši nasprotnik tudi v končnici tekme, ki so jo dobili za osem točk (90:98).

Denver končuje svojo epizodo v letošnji sezoni lige NBA, Minnesota pa se bo v finalu Zahoda pomerila proti Dallas Mavericks.

Več sledi ...

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:34 20. Maj 2024.

    Za Mavse je to dobra novica!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.