Prepričljiva predstava Olimpije

Foto: twitter Cedevita Olimpija
Foto: twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpija so v 9. krogu evropskega pokala (skupina D) premagali Dolomite Energio Trento s 87:65 (20:21, 44:35, 70:44).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so s peto zmago naredil nov velik korak k drugemu delu evropskega pokala. V Stožicah so premagali prvouvrščeno ekipo skupine D Dolomite Energio Trento s 87:65. Ljubljančane do konca prvega dela čakata še dve tekmi, obe proti grški ekipi Promitheas Patras. Prvo, zaostalo iz petega kroga, bodo odigrali že čez manj kot 48 ur v Ljubljani, drugo in hkrati zadnjo, deseto v prvem delu pa naslednji teden v Grčiji.

Drugi del oziroma Top 16 se bo začel 13. januarja in končal sredi marca. Ekipe bodo razdeljene v štiri štiričlanske skupine, v četrtfinale na dve zmagi pa bosta napredovali po dve najboljši iz vsake skupine.

Italijani, ki so na prvi tekmi zmagali z 61:51, so bili v Ljubljani enakovreden tekmec le v prvi četrtini. Nato je Cedevita Olimpija prestavila igro na višje obrate, si do odmora priigrala devet točk prednosti, delo pa je dokončala v tretje četrtini, ki jo je ob odlični obrambi in učinkovitem napadu dobila s 26:9.

Trener Jurica Golemac je priložnost ponudil vsem dvanajstim košarkarjem - prvič se je predstavil tudi slovenski reprezentant Luka Rupnik, razen Roka Radoviča pa so se vsi tudi vpisali med strelce.

Jaka Blažič je dosegel 15 točk (met 6:12), po 14 sta jih zbrala Kendrick Perry (7 podaj) in Jarrod Jones (8 skokov), 13 pa Rion Brown (trojke 3:6, 5 skokov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.