Preplah v skakalni velesili, to sporoča glavni trener

Foto: Profimedia
Zvezdnik norveške reprezentance Robert Johansson je izpustil norveško državno prvenstvo, razlog pa bolečine v hrbtu.
Oglej si celoten članek

Robert Johansson se, čeprav je bilo predvideno, da bo tam nastopil, ni pojavil na vrhu zaletišča skakalnice Midtstubakken, na kateri je potekalo norveško državno prvenstvo. 34-letnik je tekmo izpustil zaradi bolečin v hrbtu, a kot trdi sam, ne gre za nič resnega, kar bi oviralo njegov nastop bližajoči se otvoritvi svetovnega pokala.

"Po težkem treningu sem začutil bolečine v hrbtu," je za norveški dnevnik Dagbladet pojasnil Johansson. "V preteklosti sem poskušal trpeti takšne bolečine in nadaljevati s treningom v podobni situaciji, vendar je bil izkupiček slab. Po dogovoru z zdravniško ekipo smo se odločili, da bomo raje počivali kot tvegali, saj smo skoraj na pragu zime," je še dodal Johansson. 

Tudi glavni trener norveške reprezentance – gre za nov obraz Magnus Brevig, ki je na tem položaju zamenjal dolgoletnega trenerja Alexandra Stöckla – trdi, da ne gre za nič hujšega, poroča portal skijumping.pl"Glede začetka sezone ni skrbi. To je bil samo preventivni ukrep. Roberta bodo zagotovo upoštevali pri izbiri ekipe. Upam, da se mu bo uspelo vrniti v vrhunsko formo," je še dodal Brevig. 

Ob odsotnosti izkušenega Johanssona se je v Midtstubakkenu (HS106) v Oslu zmage veselil Marius Lindvik, ki je zanesljivo osvojil zlato, drugo mesto je pripadlo Kristofferju Eriksenu, tretje pa Benjaminu Oestvoldu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.