Preminila legenda jugoslovanskega in hrvaškega športa

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Umrla je nekdanja hrvaška športnica in novinarka Milka Babović
Oglej si celoten članek

V Zagrebu je danes v 93. letu umrla nekdanja hrvaška atletinja, novinarska in televizijska komentatorka Milka Babović, ki se je nekoliko starejši ljubitelji športa spomnijo predvsem po prenosih umetnostnega drsanja, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Babovićeva, sicer po rodu Črnogorka, se je rodila v Skopju, od leta 1948 pa je živela v Zagrebu, kjer je tekmovala za Mladost. Dolga leta je bila reprezentantka Jugoslavije, dvakrat je osvojila naslov svetovne študentske prvakinje v teku na 80 metrov z ovirami, dvakrat je bila balkanska prvakinja, dvakrat so jo po anketi Sportskih novosti razglasili tudi za jugoslovansko športnico leta.

Kot športna novinarka je delala pri številnih tiskanih medijih, leta 1957 pa se je preselila na televizijo, kjer je postala prva komentatorka v državi. Bila je avtorica prve oddaje z jutranjo telesno vadbo, urednica, poročala je tudi s številnih olimpijskih iger.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.