Preminil je John Wooden

Foto: Žurnal24 John Wooden bi letos dopolnil 100 let. (Foto: Reuters)
Umrl je starosta ameriških košarkarskih trenerjev John Wooden, ki bi oktobra dopolnil 100 let. Wooden je na pot večne slave stopil kot trener kalifornijskega univerzitetnega košarkarskega moštva UCLA.
Oglej si celoten članek

Z njim si je prislužil vzdevek čarovnik iz Westwooda, čeprav je sam najraje videl, da so ga preprosto klicali le z vzdevkom "trener". V ameriški košarkarski zgodovini bo zapisan kot najuspešnejši trener v ameriški univerzitetni košarkarski ligi. Z moštvom UCLA je osvojil deset naslovov v 12 sezonah od 1964 do 1975, v letih od 1971 do 1974 je to moštvo pod taktirko slovitega trenerja vpisalo 88 zaporednih zmag, kar je še vedno rekord v univerzitetni ligi NCAA. V njegovem moštvu je treniral tudi 218 cm visok center Lew Alcindor, bolj znan kot Kareem Abdul-Jabbar.

Wooden je umrl v petek v kliničnem centru Ronald Reagan UCLA v Los Angelesu, kjer so ga sprejeli na zdravljenje 26. maja. V 27 letih na trenerski klopi športne ekipe kalifornijske univerze Bruins je osvojil 620 zmag. Wooden je znan kot avtor slovite teorije o piramidi uspeha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.