Prehitel ga je samo Luka Dončić

Foto: Epa
Foto: Epa
Branilec Charlotte Hornets je vstopil na "teritorij" slovenskega čudežnega dečka.
Oglej si celoten članek

Dvajsetletni Lamelo Ball je bil prvo ime njegovega moštva Charlotte Hornets ob zmagi nad Indiano Pacers (118:121). Ameriški branilec je v slabih 40 minutah igre zbral 32 točk, 11 skokov in osem podaj, s čimer pa ni bil samo najuspešnejši Sršen v omenjenih treh kategorijah, temveč je po točkah, skokih in podajah prekosil tudi vse igralce nasprotnega moštva.

Košarkarski zvezdnik je s tem postal drugi najmlajši igralec v zgodovini, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Edini, ki mu je to uspelo pri nižji starosti, je Slovenec Luka Dončić.

NBA Dončić se je ogreval, toda ...

Ball še naprej iz tekme v tekmo dokazuje, da je eden najboljših košarkarjev v ligi. Tretji izbor drafta leta 2020 v letošnji sezoni beleži 19,6 točke, 7,6 skoka in 7,5 podaje na tekmo. Pohvali se lahko z odličnim odstotkom zadetih metov za tri točke (38,5%) in z natančno roko na črti za proste mete (92,7%).

201 centimeter visoki branilec je bil ob koncu lanske sezone imenovan za novinca leta, priznanje, ki ga je leta 2019 osvojil tudi Dončić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.