Predsednik Barce v Sloveniji, kjer bo reševal prihodnost kluba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prvi mož Barcelone se bo sestal s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom.
Oglej si celoten članek

Katalonski velikan Barcelona se v zadnjem času ne more pohvaliti z dobrimi odnosi s krovno organizacijo evropskega nogometa. Razloga sta vztrajanje Kataloncev pri superligi, ki ji prvi mož Uefe Aleksander Čeferin odločno nasprotuje, in afera z izplačili visokemu predstavniku španske sodniške organizacije. 

Španske oblast Barcelono namreč trenutno preiskujejo, ker naj bi ta nekdanjemu podpredsedniku tehničnega odbora sodnikov Joseju Marii Enriquezu Negreiri v slabih 20 letih, med 1994 in 2018, plačala približno 7,3 milijona evrov. Barcelona vztraja, da so bila plačila legitimna. Predsednik španske lige Javier Tebas je prejšnji mesec, ob izbruhu afere, sicer dejal, da se španski nogomet sooča z najhujšo krizo v zgodovini zaradi korupcije v sodniški organizaciji. Preiskavo so napovedali tudi pri Uefi.

Po zapisih nekaterih španskih novinarjev sta Barcelona in Evropsko nogometna zveza ob nakopičenih nesoglasjih in težavah stopili v stik, predsednik katalonskega kluba Joan Laporta pa se bo v Ljubljani o trenutni situaciji pogovoril s predsednikom Uefe Čeferinom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.