Iz UAE-ja sporočili fantastično novico glede Pogačarja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri ekipi UAE Team Emirates so prepričani, da je Tadej Pogačar odlično pripravljen za svetovno prvenstvo. To naj bi potrdile tudi številke.
Oglej si celoten članek

Športni direktor kolesarske ekipe UAE Team Emirates Joxeán Fernández Matxín po dominantni zmagi svojega varovanca Tadeja Pogačarja na VN Montreala ni mogel skriti navdušenja nad predstavo odličnega Slovenca, saj naj bi ta v pripravah na bližajoče se svetovno prvenstvo že dosegal kolesarske številke, kot jih je ob letošnji zmagi na Giru in Touru. V pogovoru z znanim kolesarskim novinarjem Danielom Bensonom je tako lahko potrdil to, kar so vsi upali ... Pogačar si je povsem opomogel od naporov tekmovanja na kar dveh velikih tritedenskih dirkah v treh mesecih.

"Zelo dobro si je opomogel, tako psihično kot fizično. Napolnil si je baterije in je motiviran za svetovno prvenstvo, potem ko je opravil s tritedenskimi dirkami. Pripravljen je prevzeti to odgovornost in za to je trdo delal. Njegove številke so podobne kot na Giru in Touru, zdaj s tema dvema kanadskima dirkama pa je dobil tudi tekmovalnost nazaj v svoje noge," je bil zadovoljen Matxín, ki je še razkril, da so se pri Pogačarju tokrat znova odločili za enak način okrevanja, kot je sledil med dirkama po Italiji in Franciji.

"Po Giru si je vzel čas za počitek ter regeneracijo in enako se je zgodilo po Touru. Po dirki po Franciji je ponovno popolnoma pripravljen, v podobno stanju, kot je bil na začetku ali koncu Toura. Je v zelo dobrem stanju, saj so priprave in treningi bili opravljeni popolno. Zdaj je treba ohraniti to stanje pripravljenosti za 29. september, ko je na sporedu svetovno prvenstvo," je tudi Matxín prepričan, da je naš kolesar sposoben nečesa veličastnega.

Foto: Profimedia Joxean Matxin

"Tadej je žival, tekmovalna žival. V Kanadi ste lahko videli, kako motiviran je. Skoncentriran je na zmage. Kolesar njegove ravni potrebuje mavrični dres. Te priložnosti še ni imel, morda le v Imoli, ko je delal predvsem za (Primoža) Rogliča, a svetovnega prvenstva, ki bi ustrezalo njegovim značilnostim, še ni imel. To letos pa je zahtevno svetovno prvenstvo in v naslednjih treh letih bo imel nove priložnosti. Po mojem mnenju si zasluži eno leto nositi ta mavrični dres."

Pogačar sicer že dalj časa ponavlja, da je ravno mavričasti dres svetovnega prvaka še največji neizpolnjeni cilj njegove izjemno bogate kariere. Letos se je tako z mislimi pri svetovnem prvenstvu celo odpovedal dirki po Španiji, na kateri bi imel zgodovinsko priložnost postati prvi kolesar v zgodovini, ki bi v istem koledarskem letu slavil na vseh treh velikih tritedenskih dirkah.

"Svetovno prvenstvo je bilo ves čas na njegovem koledarju. Po dirki po Franciji se je 95 % vprašanj novinarjev nanašalo na to, zakaj ne bo dirkal na Vuelti. V tem primeru je bilo jasno, da ni imelo smisla dirkati tri velike tritedenske dirke. Že tako piše zgodovino na vsaki dirki, ki jo začne. Zgodovino ustvarja čisto vsako leto. Pomembno je bilo osredotočiti se na svetovno prvenstvo ter okrevanje po dirki po Franciji," je zaključil eden izmed Pogačarjevih šefov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.