Povratek Jamesa, poškodba Forda

Foto: Žurnal24 Toronto je zmagal, a se je poškodoval prvi organizator njihove igre T. J. Ford.
V torek zvečer v ligi NBA: Rašo Nesterovič je s Torontom zmagal, a izgubil prvega organizatorja igre T. J. Forda. Boštjan Nachbar je z New Jerseyem izgubil. Na parket se je vrnil LeBron James.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Washington : Minnesota 102:88
Atlanta : Toronto 88:100
Cleveland : Indiana 118:105
New Jersey : LA Clippers 82:91
Memphis : Detroit 101:113
Chicago : Seattle 123:96
Utah : Portland 89:97
Golden State : San Antonio 96:84

V East Rutherfordu je prevladala moč pod košem. Los Angeles Clippersi so premagali New Jersey Netse z rezultatom 91:82. Najboljša strelca zmagovalcev pa centra Chris Kaman in Tim Thomas vsak s po 18 točkami. To je prva zmaga Clippersov v East Rutherfordu po januarju 1998. Prvi strelec Mrežic je bil njihov letos najučinkovitejši igralec Richard Jefferson , a je z 21 točkami zaostal za svojim povprečjem 25 točk na tekmo, zadel je 6 od svojih 21 metov. Odstotek meta celotne ekipe New Jerseya je bil zelo slab, zgolj 31 odstoten, v zadnji četrtini so zadeli pet od 25 metov iz igre. To je njihov osmi poraz na zadnjih devetim srečanjih v domači dvorani. Boštjan Nachbar je igral dobrih 18 minut, dosegel devet točk ter imel štiri skoke in dve podaji.

Povratek LeBrona Jamesa © Reuters

 
Rezultatsko uspešnejši od Nachbarja je bil drugi Slovenec, ki je v torek stopil na parket: Rašo Nesterovič . S Toronto Raptorsi je slavil v Atlanti pri Hawksih s 100:88. Rašo je igral 25 minut, zdel en sam koš, a imel šest skokov. A veselja v taboru edine kanadske ekipe v ligi NBA ob zmagi ni bilo veliko, saj se je v zadnji četrtini resneje poškodoval njihov prvi organizator igre T. J. Ford , s 26 točkami in osmimi asistencami je sicer bil prvi igralec srečanja. V protinapadu ga je grobo z udarcem v glavo zaustavil novinec v dresu Atlante Al Horford , Ford je z vso silo padel na tla in udaril z glavo in hrbtom ob parket, bil je pri zavesti, a ni se premikal in so ga z nosili odnesli iz dvorane. Že v drugi četrtini je srečanje predčasno zaradi težav z zapestjem končal Jason Kapono , še dobro, da se je pred dnevi v ekipo Toronta vrnil Chris Bosh , tokrat je imel 20 točk in 13 skokov. Bosh je bil po srečanju pretresen zaradi Fordovega padca: "Ko se je le začel premikati, mi je odleglo. Prej se mi je kar obračalo, saj poznamo njegovo situacijo. Bil je pri zavesti. Prepričan sem, da je čutil bolečine v rokah in nogah. Upam, da je z njim vse okej." Sezono 2004/05 je Ford izpustil zaradi operacije na vratu. Predstavnik za javnost kanadskega moštva je sporočil, da je Ford na nosilih lahko premikal spodnje in zgornje okončine, natančnejši pregledi v bolnišnici pa bodo razkrili pravo naravo poškodbe.

Cleveland je pozdravil povratek LeBrona Jamesa in z njegovo pomočjo so Caveliersi premagali Indiano Pacers s 118:105 ter prekinili niz šestih zaporednih porazov. Najboljši strelec sezone je začel na klopi, v 22 minutah na parketu pa je dosegel 17 točk. S 118 točkami so Cavsi dosegli strelski rekord sezone, tudi 55 odstotni met iz igre je njihov letos najuspešnejši. Prvi strelec Clevelanda je bil še en povratnik po poškodbi Larry Hughes , ki je v vsega 26 minutah zbral za to sezono zanj rekordnih 36 točk. Najboljši strelec Indiane je bil s 23 točkami Mike Dunleavy .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.