Poškodbi zvezdnikov, en brez polfinala LP, drugi celo brez Eura

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Šeškov soigralec bo zaradi poškodbe kolena ostal brez EP.
Oglej si celoten članek

Avstrijski reprezentant sredine igrišča Xaver Schlager je zaradi poškodbe levega kolena odpisan za evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji. Zdravniški pregled je pokazal strgano križno vez, ki pomeni polletno odsotnost z nogometnih igrišč.

Soigralec Benjamina Šeška pri RB Leipzigu se je poškodoval na petkovi tekmi bundeslige s Hoffenheimom (1:1). Čeprav poškodba na prvi pogled ni delovala usodno, so preiskave potrdile, da bo moral 26-letni nogometaš v nedeljo na kirurško mizo.

Foto: Profimedia Xaver Schlager

Schlager ima sicer že dlje časa težave z ligamenti v kolenu. Pred prestopom iz Wolfsburga v Leipzig leta 2022, je imel strgane vezi v desnem kolenu, letos pa je bil zaradi bolečin v kolenu odsoten dva meseca.

 

Guerreiro izpušča povratno tekmo proti Realu

Bočni igralec Bayerna iz München Raphael Guerreiro pa bo moral zaradi poškodbe gležnja izpustiti povratno polfinalno tekmo lige prvakov proti Real Madridu, so zapisali v bavarskem velikanu na spletni strani.

Tridesetletni Guerreiro je ob sobotnem porazu proti Stuttgartu z 1:3 predčasno končal tekmo zaradi poškodbe po samo 17 minutah, ko je poskušal blokirati strel.

Foto: Profimedia Raphael Guerreiro

Guerreiro bo manjkal na "prihodnjih tekmah", so navedli, ne pa tudi podatka, kako dolgo bo odsoten. Bavarci so sicer na prvi tekmi polfinala proti 14-kratnim evropskim prvakom iz Madrida remizirali z 2:2, povratna tekma pa jih čaka v sredo.

Bayern ima pred seboj še dve tekmi nemške bundeslige, v sredo pa še gostovanje v Realu in morebitni finale lige prvakov na Wembleyju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.