Porzingis plačal visoko ceno za svoj uspeh

Foto: Epa
Foto: Epa
Kristaps Porzingis je po osvojenem naslovu NBA prvaka z Boston Celtics pred novo veliko preizkušnjo.
Oglej si celoten članek

Latvijski center iz vrst Boston Celtics Kristaps Porzingis je v finalu lige NBA proti Dallas Maverics utrpel redko videno poškodbo levega gležnja, zaradi katere ga čaka operacija in dolgotrajno okrevanje.

28-letnik bo tako izpustil prihajajoči kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, ki ga bo od 2. do 7. julija gostila latvijska prestolnica.

Negotovost Dončić še brez odgovora: "Zdaj res ne bi govoril o tem"

Porzingins je zaradi poškode izpustil tretjo in četrto tekmo finala, na peti pa se je vrnil in v 16 minutah svojemu moštvu pomagal do 18. naslova prvaka. Ob dveh zadetih metih iz igre in 50-odstotni učinkovitosti s črte za proste mete je poslednji obračun sezone končal s petimi točkami in obrambnim skokom.

Porzingis je redni del zaključil s povprečjem 20,1 točke, 7,2 skoka, 2,0 podaje in 1,9 bloka na tekmo. Nekoliko slabše se je odrezal v končnici v povprečjem 12,4 točke, 4,4 skoka, 1,1 podaje in 1,6 blokade na srečanje.

NBA finale Oglasil se je Magic in povedal, zakaj sovraži naslov Bostona

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:11 18. Junij 2024.

    Veliko ceno plačujejo lastniki kluba. Model je namreč večino športne aktivnosti preživel s celjenjem poškodb..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.