Porazi Srbije, Kanade in Španije, tudi ZDA imele nekaj težav

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prve tekme drugega dela so postregle tudi s precej presenečenji. Ob Sloveniji v četrtfinalu SP tudi že Nemci, Američani in Litovci.
Oglej si celoten članek

Poleg slovenskih košarkarjev, ki so danes proti Avstraliji z 91:80 dosegli četrto zmago, so se že po 1. krogu 2. dela svetovnega prvenstva na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji v četrtfinale prebili tudi Nemci, Američani in Litovci.

Že pred tekmo Slovenije so Nemci, tudi oni so uvodni del končali s tremi zmagami, danes v skupini K brez večjih težav premagali Gruzijo s 100:73 in vpisali četrto zmago, s katero so si priigrali vstopnico za četrtfinale. Ob polčasu je sicer Gruzija zaostajala le za dve točki (41:43).

Slovenci se bodo z Nemci pomerili v nedeljo ob 13.10, tekma pa bo odločala o prvem mestu v skupini in boljšem izhodišču za četrtfinale.

V četrtfinalu se "slovenska" skupina križa s skupino L, kjer pa se je danes v boju za napredovanje precej zakuhalo, reprezentance pa so v razmerju zmag in porazov izenačene. Do danes neporaženi Kanadčani so po treh suverenih zmagah v prvem delu prvenstva po hudem boju z Brazilci izgubili s 65:69. Bruno Caboclo je k zmagi prispeval 19 točk, 13 skokov in tri blokade.

Latvijci so medtem po Franciji v predtekmovanju spisali novo presenečenje, tokrat so bili boljši še od Špancev s 74:69. V zadnjem krogu drugega dela bodo Latvijci igrali proti Brazilcem, Kanadčani pa bodo izzvali Špance. Zmagovalci obeh obračunov se bodo uvrstili v četrtfinale.

Podobno kot v skupini L je vse še povsem odprto tudi v skupini I. Tam so danes sprva Italijani po zaostanku za 16 točk presenetljivo ugnali Srbe z 78:76 in jim prizadeli prvi poraz na tem prvenstvu. V zaključku tekme je pri italijanih blestel Simone Fontecchio, ki je tekmo končal pri 30 točkah.

Srbi so ob zaostanku dveh točk imeli na voljo zadnji napad, po skoku v obrambi jim je ostalo še sedem sekund, a met za tri točke Stefana Jovića ni bil uspešen.

Foto: Profimedia Simone Fontecchio

Nekoliko presenetljivo so danes prvič klonili tudi košarkarji Dominikanske republike, premoč so morali priznati Portoriku, ta je bil boljši s 102:97.

Vse ekipe v tej skupini so prav tako pred zadnjo tekmo drugega dela izenačene v razmerju zmag in porazov. Italijani se bodo v nedeljo za napredovanje med osem najboljših pomerili proti Portoriku, Srbi pa proti Dominikanski republiki.

Tudi v skupini J pa sta od danes znani že obe reprezentanci, ki sta se prebili v nadaljnje tekmovanje. Tako Američani kot Litovci so si po današnjih zmagah zagotovili napredovanje. Prvi so bili s 85:73 boljši od Črne gore, drugi pa z 92:67 od Grčije. Američani in Litovci se bodo v nedeljo pomerili za prvo mesto v skupini.

ZDA so sicer imele nekoliko težje delo od pričakovanega, tri minute pred koncem dvoboja so Črnogorci namreč zaostajali le z 68:72.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:36 1. September 2023.

    Od teh rezultatov me preseneča edino poraz Kanade proti Braziliji, kajti nekako sem bil prepričan, da v 1/8 finala še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.