Ponovitev US Opna

Foto: Žurnal24 Roger Federer se je uvrstil v polfinale turnirja v Madridu.
Nadaljuje se turnir v Madridu, kjer je na vrsti četrtfinale. Svoje delo so uspešno opravili Murray, Federer, Nadal in Simon ter se s tem uvrstili med najboljše štiri.
Oglej si celoten članek
 

Madrid (ATP), četrtfinale

A. Murray (VBR, 4) : A. Monfils (FRA) 6:2, 6:2
R. Federer (ŠVI, 2) : J. Del Porto (ARG, 9) 6:3, 6:3
R. Nadal (ŠPA, 1) : F. Lopez (ŠPA) 6:4, 6:4
G. Simon (FRA)
: I. Karlović (HRV, 14) 7:6, 4:6, 7:6

V četrtfinalu ATP-turnirja v Madridu se je poslovil Francoz Gael Monfils, finalist turnirja na Dunaju prejšnji teden. Od njega je bil s 6:2 in 6:2 boljši četrti nosilec Andy Murray, ki bo proti Rogerju Federerju ponovil finalni dvoboj z US Opna. K zmagi je pripomogel predvsem Britančev uspešnejši servis. Murray je namreč dobil 69 % točk iz prvega servisa, Francoz pa le polovico. Približno tako oddaljena pa sta bila tekmeca tudi, kar zadeva drugi servis. "Igranje proti Federerju je vedno velik izziv. Proti njemu vedno igram dobro z izjemo US Opna. Gotovo bo veliko bolj sproščen kot v New Yorku," je povedal Murray.

Roger Federer ni imel posebnih težav proti Juanu Del Potru, ki ga je premagal s 6:3 in 6:3, čeprav je Argentinec zabil kar 12 asov, Švicar pa le tri. Eden jezičkov na tehtnici v dvoboju je bil drugi servis, ki ga je Fedex izvajal veliko bolje kot Del Potro. Slednji je dobil le 30 % točk na drugi servis, Federer pa kar 72 % točk na svoj servis. Tretji polfinalist je pričakovano postal številka ena svetovnega tenisa Rafael Nadal, ki bi si z uvrstitvijo v finale teniškega mastersa v Madridu že zagotovil prvo mesto na svetovni teniški lestvici ATP do konca letošnjega leta, ker bi dobil dovolj točk, da ga ne bi mogel nihče več prehiteti. Za finale se bo pomeril z Gillesom Simonom, ki je v treh nizih ugnal Iva Karlovića.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.